28. huhtikuuta 2014

Tilli-coleslaw



Tilli sopii coleslawn mausteeksi kuin nenä päähän, varsinkin kun salaatti tarjotaan side dishinä edellisen postauksemme "fisujen ja batsien" kanssa. Kaikki taivaan merkit varmaan sattuivat olemaan oikeassa asennossa tätä kokonaisuutta sepitettäessä. Makujen harmoniaa täydensivät vielä pehmeä aioli ja hapokas avokadodippi. Dippi yksistään oli aika tyrmäävän makuinen, mutta jotenkin sekin löysi paikkansa kielen nystyröissä, kun kaikkia tarjottavia maisteli yhtä aikaa.   

Tilli-coleslaw


  • ½ varhaiskaali
  • 1 dl smetanaa
  • ½ dl majoneesia
  • ½ dl silputtua tilliä
  • 1 rkl omenaviinietikkaa
  • hieman sitruunan mehua
  • suolaa
  • mustapippuria

Höylää kaali esimerkiksi juustohöylällä ohuiksi suikaleiksi. Tee majoneesi vaikkapa tällä ohjeella. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Anna maustua kylmässä tarjoiluun saakka.



Avokadodippi


  • 2 avokadoa
  • 2 limen mehu
  • ½ puntti korianteria
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 - 2 chiliä (riippuen tulisuudesta) siemenet poistettuna
  • 0,75 dl oliiviöljyä
  • hyppysellinen suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1/4 tl jeeraa

Pilko avokado, valkosipuli ja chilit kulhoon. Hienonna joukkoon korianteri. Lisää muutkin aineet ja pyöräytä sauvasekoittimella tasaiseksi tahnaksi. 

  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti