14. huhtikuuta 2014

Kuhan kaverit ja ohi on paasto



Kissa paastosi. Eli viikon verran laimennetuilla mehuilla, yrttiteellä ja vedellä, jossa taisi etäisesti maistua jokin juures. Blogissa oli hiljaista. Viikon jälkeen palasi meidän tavallisten kuolevaisten joukkoon yhdellä omenalla. Seuraavaksi päiväksi esitti vaatimattoman toiveen kevyestä kala-ateriasta. 

No, ateria ei ollut ihan kevyt, mutta oli herkullinen. Paastoajan mielestä jopa taivaallinen. Simppelisti paistettu kuhafile sitruunaisten fenkoliperunoiden ja hummerifondista tehdyn voikastikkeen kera. 

Sitruunaiset fenkoliperunat uunissa


  • 1 fenkoli
  • 6-8 kiinteää perunaa
  • 15 cm pala purjoa
  • 2-3 oksaa tuoretta rosmariinia
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • ½ sitruunan mehu
  • suolaa ja pippuria

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Suikaloi fenkoli (poista kova kanta). Pese perunat hyvin ja pilko kuorineen veneen muotoisiksi lohkoiksi. Halkaise purjo ja huuhtele hyvin. Pilko reiluiksi paloiksi. Silppua rosmariinin lehdet. Nakkaa kaikki uunivuokaan ja valuta päälle oliiviöljyä, suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Purista päälle vielä puolikkaan sitruunan mehu ja paista uunin keskitasolla 20-30 minuuttia, kunnes perunat ovat pehmenneet sopivasti. Kääntele pari kertaa välillä.












Nopea voi-hummerikastike


  • 50 g voita
  • 2 rkl hummerifondia
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ sitruunan mehu
  • ripaus juuri jauhettua valkopippuria

Sulata voi kattilassa. Lisää hummerifondi ja kerma ja kiehauta nopeasti. Ota kattila liedeltä ja mausta sitruunan mehulla ja valkopippurilla.


Biisisuositus: Radiohead - Weird Fishes


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti