2. toukokuuta 2014

Oregano-parmankinkkuhyrrät



Sellaiset pienet suupalat ovat herkullisia, joissa on paljon makua yhdellä puraisulla. Näissä on! Tuore oregano, paahdettu paprika ja suolainen kinkku ovat loistava yhdistelmä. Alla olevasta ohjeesta saa kivan antipastin kahdelle. Mikäli haluaa hemmotella isompaa joukkoa, voi suurentaa ohjeen määriä. Eri värisillä paprikoilla saa näyttävyyttä tarjoiluun. (Alkuperäinen ohje: Suuri herkkupalakirja)

Oregano-parmankinkkuhyrrät

  • 1 vihreä paprika
  • 50 - 100 g maustamatonta tuorejuustoa
  • pieni kourallinen raastettua parmesaania
  • kevätsipulin varsi hienonnettuna
  • reilusti tuoretta oreganoa
  • ½ rkl kapriksia hienonnettuna
  • ½ rkl pinjansiemeniä hienonnettuna
  • 4 viipaletta parmankinkkua

Leikkaa paprika neljäksi lohkoksi. Lämmitä uuni 250 asteeseen. Laita paprikat leivinpaperin päälle uunipellille ja paahdaa niitä grillivastuksen alla noin 15 minuuttia. Paprika on valmis, kun kuori alkaa mustua ja halkeilla. Kastele puhdas keittiöpyyhe kylmällä vedellä ja rutista se kuivaksi. Pidä pyyhettä uunista otettujen paprikoiden päällä kunnes paprikat ovat hieman jäähtyneet. Poista kuori veitsen avulla.

Sekoita kaikki muut aineet paitsi paprika ja parmankinkku kulhossa. Lisää notkistettua tuorejuustoa sen verran, että saat jämäkän tahnan. 

Asettele kinkkuviipaleet kelmun päälle tiiviiksi suorakaiteen muotoseksi levyksi. Levitä puolet tahnasta kinkkuviipaleille. Seuraavaksi paprikat ja viimeisenä vielä loput tahnasta. Kieritä rullaksi ja laita jääkaappiin vähintään tunniksi. Leikkaa pötköstä noin sentin paksuisia viipaleita ja kiinnitä coctailtikulla.      

2 kommenttia:

  1. Kuullostaa todella herkulliselta, ihanaa että valitsitte juuri oreganon. Pitäisikin käydä ostamassa itsellekin yrttipuska.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maltan tuskin odottaa, että saa laittaa yrttejä ryytimaalle. Mutta ei tuonne raekuuron keskelle vielä voi!

      Poista