22. huhtikuuta 2014

Peruna-palsternakkapaistos Skånen tapaan



Jostakin reseptien hautausmaalta kaivautui mieleeni klassikko vuosien takaa: skånelaiset perunat. Sehän sopisi hyvin lampaanviulun lisukkeeksi. Klassikkoa tuli hiukan tuunailtua, koska jääkaapissa paikkaansa etsivä palsternakka suorastaan pyysi saada hypätä keitokseen mukaan. Peruna-palsternakkalisuke olikin kerrassaan hyvää ja mehevyydessään loistava lisuke ei niin mehevälle lampaalle.

Peruna-palsternakkapaistos Skånen tapaan


  • 6 - 8 kiinteää perunaa
  • palsternakka
  • keskikokoinen sipuli
  • 2 valkosipulinkynttä
  • voita
  • 2 - 3 dl kuohukermaa
  • suolaa
  • rouhittua valkopippuria

Kuutioi kuoritut perunat ja palsternakka tasakokoisiksi noin  1 cm x 1 cm kuutioiksi. Pilko sipuli pieneksi ja kuori valkosipulin kynnet. 

Sulata reiluhko kimpale voita kattilassa ja kuullota hetki sipulisilppua. Lisää perunakuutiot ja pyörittele niitä voissa viitisen minuuttia. Lisää kerma ja kokonaiset valkosipulin kynnet. Hauduta pari minuuttia ennen palsternakkakuutioiden lisäämistä. Lisää kerma vähän kerrallaan ja hämmentele välillä, ettei seos pala pohjaan. Hauduta miedolla lämmöllä kunnes juurekset ovat kypsiä ja lopputulos on mehevän pehmeä. Mausta suolalla ja valkopippurilla.    

Biisisuositus: Graveyard - Hisingen Blues (ei ihan Skånesta, mutta Göteborgista kuitenkin)

2 kommenttia:

  1. Tätäpä pitää joskus kokeilla vaikka perunamuusin sijaan. Palsternakka on kyllä hyvää, sopii varmasti hyvin joukkoon.

    VastaaPoista
  2. Kiva vaihtoehto myös perinteisille valkosipuliperunoille! Ei kevyimmästä päästä oleva ruoka, mutta ah, niin kielen vievän mehevää!

    VastaaPoista