21. huhtikuuta 2014

Fenkolilla täytetty lohi ja kukkakaali-palsternakkapyree



Pitkäperjantaina pöytäämme uiskenteli kokonainen täytetty lohi. Täytteenä oli viime aikoina pöydästämme melko usein löytyvää fenkolia sekä purjoa. Lohen lisukkeena tarjosimme kukkakaali-palsternakkapyreetä sekä parsasalaattia tacotyylillä. Kalan ohje on Maku-lehdestä vuosien takaa. 

Fenkolilla täytetty lohi


  • kokonainen kirjolohi
  • 1 tl hienoa suolaa
  • rouhittua valkopippuria
  • purjo
  • fenkoli
  • tillinvarsia
  • sitruuna
  • 1 rkl karkeaa merisuolaa
  • 1 rkl fenkolinsiemeniä
  • öljyä
  • voita

Pyyhi perattu lohi talouspaperilla sisältä ja ulkoa. Viillä kalan pintaan viiltoja molemmin puolin. Mausta kala vatsan puolelta suolalla ja valkopippurilla.

Leikkaa purjo ja fenkoli ohuiksi viipaleiksi. Viipaloi myös hyvin pesty sitruuna. Heitä purjo, fenkoli, sitruunaviipaleet ja tillinvarsia kalan vatsaan. Hiero kalan pintaan molemmin puolin karkeaa merisuolaa, rouhittua valkopippuria ja fenkolinsiemeniä.

Taittele foliosta pesä uunipellille ja kippaa kala siihen. Näin saat kalasta irtoavan nesteen talteen. Mikäli täytteitä jäi yli, asettele ne kalan ympärille

Lisää kalan päälle oliiviöljyä sekä muutama voinokare. Kypsennä 200 asteessa noin 40 minuuttia. Valele kalaa välillä folioon kertyneellä nesteellä. 


Kukkakaali-palsternakkapyree

  • 1 iso kukkakaali
  • 1 iso palsternakka
  • 3 dl kulutusmaitoa
  • 1 valkosipulin kynsi
  • ½ tl suolaa
  • ripaus valkopippuria
  • ½ dl raastettua parmesaania
  • 3 rkl kevätsipulia tai ruohosipulia hienonnettuna

Pilko kukkakaalin kukinnot ja palsternakka. Hienonna valkosipuli. Keitä maidossa miedolla lämmöllä pehmeiksi. Valuta maito talteen ja survo kukkakaali ja palsternakka survimella muussiksi. Notkista hieman maidolla ja mausta suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon parmesaani ja suurin osa kevätsipulista. Koristele annos lopuksi kevätsipulisilpulla.



Biisisuositus: Kumikameli - Kalana

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti