20. huhtikuuta 2014

Parsasalaatti kupissa



Alun perin pitkäperjantain ateriaamme ei pitänyt kuulua salaattia. Tämä salaatti syntyi hieman ennen vieraiden tuloa hetken mielijohteesta aineista, joita sattui jääkaapissa olemaan. Yllättäen salaatti keräsi kuitenkin eniten kehuja kaikista tarjottavistamme. Salaatti päätyi tarjoiltavaksi cosmopolitan salaatin lehdeltä. Cosmopolitan sopiikin mainiosti kupposeksi rapeutensa vuoksi ja syöminenkin onnistui hauskasti käsin. 

Parsasalaatti kupissa

  • cosmopolitan salaattia
  • vuonankaalia
  • parsaa
  • yksi avokado
  • sitruunan mehua
  • fetaa
  • saksanpähkinöitä
  • 2 rkl balsamicoa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria


Revi cosmopolitan salaatista sopivia lehtiä kupeiksi. Napsaise parsoista kovat päät pois ja keitä ne juuri ja juuri kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Pätki parsa sopiviksi paloiksi. Viipaloi avokado ja pirskottele sitruunan mehua viipaleiden päälle. Asettele kuppeihin vuonankaalia, parsaa, avokadoa ja fetaa. Rouhi saksanpähkinöitä hieman ja ripottele nekin kuppeihin. Ryyditä salaatti helpolla vinaigrette kastikkeella, joka valmistuu sekoittamalla kupissa oliiviöljy ja balsamico. Mausta kastike rouhitulla suolalla ja pippurilla. 


4 kommenttia:

  1. Onpas hauskoja ja keväisiä salaattitacoja. :)

    VastaaPoista
  2. Hyvä idea, kuullostaa herkulliselta!
    Itse olen tarjoillut salaattitacoista pulled porkia ja salsoja. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästä kokeilusta innostuneena saattaa salaattitacoja syntyjä myöhemminkin vaikkapa noilla sinun täytteilläsi varioituna :)

      Poista