Sisilialaisessa Passito-jälkiruokaviinissä haudutetut porkkanat olivat oiva lisuke pääsiäisen lampaanviululle. Itse viululla sen sijaan olisi voinut soitella vaikka katolla. Päätimme jo taannoin monien viulukokeilujen jälkeen, että herkuttelemme vastedes vain mehukkailla karitsan potkilla tai vaikkapa itämaisittain maustetuilla lammaspadoilla. Pyhät lupaukset kuitenkin unohtuivat ja päätimme jälleen kokeilla perinteisen lampaanpaistin valmistamista. Vaikka lammas marinoitui puolitoista vuorokautta ja sitä paistettiin useita tunteja 125 asteisessa uunissa välillä marinadilla valellen, ei se ollut kummoista: kuivaa ja melkoisen mautonta. Parhaiten se soveltui seuraavan illan pitaleipien täytteeksi! Lisukkeet olivat kuitenkin herkullisia.
Passitoporkkanat
- 4 isoa porkkanaa
- 2 rkl voita
- 1 dl NES Passito di Pantelleria jälkiruokaviiniä
- suolaa
- mustapippuria
- tuoretta minttua
- hiukan sitruunan mehua
Pilko kuoritut porkkanat pitkittäin paloiksi. Sulata voi kattilassa ja paista porkkanoita pannulla viitisen minuuttia. Lisää viini ja mausta paistosta suolalla ja pippurilla. Hauduta kannen alla kunnes porkkanat ovat kypsiä, ei kuitenkaan pehmeitä vaan sopivan pureskeltavia. Lisää lopuksi hienonnettua minttua ja sitruunan mehua porkkanoiden päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti