25. huhtikuuta 2014

Kevät!



Paniikin tunne voi helposti iskeä, kun on juhlat tulossa ja syömistä pitäisi keksiä isommalle joukolle. Syömisen pitää luonnollisesti olla tajunnan räjäyttävän hyvää. Ruoka pitää myös pystyä tarjoilemaan huoneenlämpöisenä ja sen pitää kestää hyvänä noutopöydässä. Lisäksi tarjoiltava on voitava valmistaa jo edellisenä päivänä, koska itse juhlapäivänä on paljon muuta touhua. On siinä mietittävää kerrakseen. Mukava puoli reseptien etsimisessä on niiden testaaminen etukäteen. Uusia kokeiluja kun ei viitsi testauttaa juhlaväellä. Tässä on yksi testiin asti päässyt ehdokas (ohje mukailtu Maku -lehdestä 2/2012). Tein alkuperäisestä ohjeesta puolikkaan version, josta sain 24 pientä suupalaa. Suuremmalle joukolle ohjeen voi helposti tuplata. 

Kieltämättä tässä parsapiirakassa täyttyivät alussa mainitut kriteerit, joten taitos lehteen saa toistaiseksi jäädä. Lopullisesti piirakan kohtalo sinetöidään, kunhan muut tarjottavat selviävät. Onhan tarjottavan oltava myös osa kokonaisuutta ja kokonaisuuden enemmän kuin osiensa summa. Tulenkin olemaan entistä ahkerampi vieras muiden blogaanien sivuilla seuraavien viikkojen aikana. Etsinnässä ovat nimenomaan suolaiset juhliin sopivat pikkusyötävät. Ja kaikki hyvät vinkit ovat enemmän kuin tervetulleita!

Ilmassa on tällä hetkellä odotuksen tunnetta. Pihakoivujen hiirenkorvat ovat viittä vaille puhkeamassa. Tulppaanit ja krookukset jo puskevat maan uumenista. On siis kevät ja pian juhlitaan! Kaikki sankarit ovat juhlansa ansainneet!    

Mehevä parsapiirakka

  • 100 g voita
  • 1 dl täysjyvävehnäjauhoja
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunahiutaleita
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ½ tl suolaa
  • 1 dl vettä
Täyte
  • nippu vihreää parsaa
  • 100 g cheddar-juustoa
  • 100 g purjoa
  • ½ ruukkua persiljaa
  • 3 munaa
  • 1 prk kermaviiliä
  • ½ tl suolaa
  • mustapippuria
  • pinjansiemeniä

Sulata voi ja siirrä sivuun jäähtymään hetkeksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voi ja vesi jauhojen joukkoon ja sekoita taikina nopeasti tasaiseksi. Taputtele taikina levyksi jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun uunivuoan päälle (noin 30 x 22 cm).

Pätkäise parsoista kovat päät pois ja kuori varret kevyesti. Keitä minuutti tai pari suolalla maustetussa vedessä. Valuta ja jäähdytä parsat.

Raasta cheddar. Hienonna hyvin pesty purjo ja persilja. 

Vatkaa munien rakenne rikki kulhossa ja lisää kermaviili, purjo ja persilja munien joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. 

Ripottele puolet juustoraasteesta piiraspohjalle. Levitä muna-kermaviiliseos juustoraasteen päälle. Asettele seuraavaksi parsat ja kippaa niiden päälle loput juustoraasteesta. Sirottele pinjansiemeniä loppusilaukseksi. 

Paista puolisen tuntia 200 asteessa.



Biisisuositus: Kauko Röyhkä - Kevät

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti