3. marraskuuta 2013

Makkarafrittata



Viikonlopun aamiainen venähtää usein brunssin puolelle, joten tukevat munaruoat ovat silloin paikallaan. Frittata on italialaistyyppinen versio munakkaasta. Se on paksumpi kuin tavallinen munalätty ja se viimeistellään uunissa. Tämän aamun versiotani ei nyt ihan italialaiseksi voi sanoa, mutta orastavan nälän se ainakin vei mennessään.

Makkarafrittata


  • 2 rkl voita
  • mausteista makkaraa, esim. bratwurstia
  • viiden sentin pala purjoa
  • puolikas sipuli
  • terttukirsikkatomaatteja
  • 5 munaa
  • 40 g parmesaania
  • (tilkka maitoa)
  • persiljaa viimeistelyyn

Laita uuni lämpiämään grillivastuksella. Pilko sipulit, makkarat ja tomaatit. Pistä voi uunin kestävälle paistinpannulle, kuullota sipuleita keskilämmöllä ja lisää makkarat. Kun makkarat ovat saaneet hiukan väriä, lisää tomaatit.

Riko munien rakenne kulhossa ja raasta parmesaani joukkoon. Voit lisätä tilkan maitoa ja ripauksen suolaa halutessasi. Kaada munaseos pannulle ja kypsennä kunnes pohja alkaa hyytyä. Raasta päälle vielä hieman parmesaania. Siirrä pannu uuniin grillivastuksen alle, ja kypsennä kunnes pinta hyytyy. Frittata ei saa missään nimessä olla kuivaa ja pintaa ei ole tarkoitus ruskistaa.

Revi lopuksi päälle tuoretta persiljaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti