Ylivoimaisen Italian lisäksi ainoa i:llä alkava ruokakulttuuri meidän perheessä on Intia. Islanti, Israel ja Irkutsk ovat jostain syystä vielä kokeilematta, eikä intialainenkaan keittiö vielä kovin hyvin hallussa ole. Lähestyvä joulu kuitenkin kolkuttelee sitä muistilohkojen tuoksuosiota, jossa intialaisetkin aromit majailevat. Siispä kylmenevien päivien myötä tartumme taas yhteen ennen kokkeilemattomaan klassikkoon. Kanalta nirri pois ja pannulle (eli joutuisasti marketin broilerihyllylle).
Pitäisiköhän klassisten kanaruokien nimet muuten muuttaa tämän päivän kuluttajaa hämäämästä. Broileria viinissä etc...
Kanakorma
Marinadi- vajaa kilo kanan luuttomia rintaleikkeitä
- 3 dl maustamatonta jogurttia
- 4 hienonnettua valkosipulin kynttä
- 1 rkl raastettua inkivääriä
Kastike
- öljyä tai kirkastettua voita (gheetä)
- 2 sipulia
- 2 tl jauhettua korianteria
- ½ tl kardemumman siemeniä
- 1 tl jauhettua juustokuminaa
- 1 tl kurkumaa
- tuore punainen chili
- 2 dl vettä
- ½ dl kermaa tai kookoskermaa
- 1 tl suolaa
- 1 tl garam masalaa
- 2 rkl rouhittuja manteleita
- tuoretta korianteria
Leikkaa nahaton kananrinta isohkoiksi (3 x 3 cm) paloiksi. Sekoita kulhossa jogurtti, raastettu inkivääri, valkosipuli ja kana. Anna marinoitua jääkaapissa useamman tunnin ajan, mielellään jopa yön yli.
Kaada isolle kannelliselle paistinpannulle pari ruokalusikallista öljyä tai kirkastettua voita ja paista keskilämmöllä sipulit pehmeiksi. Nosta sipulit reikäkauhalla sivuun ja lisää pannulle rasvaa. Lisää jauhettu korianteri, kardemumma, juustokumina, kurkuma ja hienonnettu chili. Paistele hetki sekoitellen ja lisää sitten kana marinadeineen. Jatka kypsentämistä keskilämmöllä 10 minuuttia.
Kaada pannulle vesi ja kerma. Sekoita keitos tasaiseksi ja lisää paistettu sipuli ja suola. Vähennä lämpöä ja anna hautua kannen alla puoli tuntia.
Sekoita lopuksi joukkoon garam masala, rouhitut mantelit ja ripottele pinnalle tuoretta korianteria. Tarjoa sahramilla maustetun basmati-riisin kanssa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti