18. marraskuuta 2013

Maissifritterit Ramseyn tapaan



Perijättäremme ilmoitti tänään, että lauantai-iltana nauttimistamme maissifrittereistä tuli hänen uusi ruokasuosikkinsa. Kylläpä tuli hyvä mieli! Viisivuotiasta ei ole ihan helppo mairitella kokeilemaan uusia juttuja. Kyse on pitkälti markkinoinnista. Mainostin ruokaa maissipannukakkuina, joka hieman hälvensi epäilyksen siementä ja kappas vaan - frittereitä menikin lopulta kaksi kokonaista! Alla olevasta ohjeesta tulee noin kahdeksan kakkusta. Lasten versiosta voi jättää chilin ja korianterin pois, jos ne eivät ole vielä tuttuja makuja. Tee jugurttidippi ensin, niin se ehtii viiletä jääkaapisssa.      

Maissifritterit

  • 100 g jauhoja
  • ½ tl leivinjauhetta
  • 4 rkl maitoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 muna
  • 2 kevätsipulia
  • 1 chili
  • 2 rkl tuoretta korianteria
  • 1 tölkki maissia (240 g)
  • suolaa ja pippuria

Vatkaa vispilällä muna ja maito sekaisin. Lisää öljy ja jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Vatkaa kunnes taikina on sileää. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää seokseen hienonnetut kevätsipulit, chili ja korianteri sekä valutettu tölkkimaissi. Sekoita hyvin.  

Kuumenna oliiviöljyä pannulla. Lisää reilu ruokalusikallinen taikinaa per fritteri pannulle ja painele kekoja kevyesti. Paista pari minuuttia puoleltaan tai kunnes fritterit ovat kauniin ruskeita.

Jugurttidippi maissifrittereille

  • 2 dl maustamatonta jugurttia
  • ½ chili hienonnettuna
  • 3 rkl korianteria silputtuna
  • ½ limen mehu
  • suolaa 

Sekoita kaikki ainekset sekaisin ja laita jääkaappiin odottamaan tarjoilua. Tarjoa kylmänä lämpimien frittereiden kanssa.

Biisisuositus: Foo Fighters - Walk


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti