Ensi alkuun voisi kuvitella, että hentoa kampasimpukan makua ei kannata lähteä tappamaan voimakkaalla chilikastikkeella. Älä kuvittele; maut ovat täysin kohdallaan tässä yllättävän hyvässä yhdistelmässä.
Kampasimpukoita ja chilikastiketta
- kampasimpukoiden lihaa
- oliiviöljyä
- voita
- suolaa ja pippuria
- crème fraichea
Chilikastike
- 3 valkosipulin kynttä
- 4 mietoa punaista chiliä (siemenet poistettuna)
- 3 cm pala tuoretta inkivääriä
- 2 limen kuori raastettuna
- 2 sitruunaruohoa
- ½ korianterin lehdet
- ½ dl sokeria
- ½ dl viinietikkaa
- 1 rkl kalakastiketta
Kastike kannattaa tehdä jo hyvissä ajoin eli aloitetaan siitä. Laita valkosipulin kynnet, chilit, kuorittu inkivääri, limen kuori, sitruunaruoho sekä korianteri kulhoon ja soseuta sauvasekoittimella.
Sulata sokeri kattilassa pienessä vesitilkassa. Kun sokeri on sulanut, nosta levyn tehoa ja anna kiehua sekoittamatta muutamia minuutteja. Tarkkaile sokeria herkeämättä, että se ei pääse palamaan (nimim. ensimmäinen sokeri kärvähti). Kun sokeri alkaa tummumaan, ota kattila levyltä ja sekoita joukkoon chilitahna. Kiehauta ja lisää viinietikka sekä kalakastike. Anna kiehua noin minuutti ja jäähdytä.
Kuivaa sulatetut kampasimpukat talouspaperilla, pyöräytä ne oliiviöljyssä, mausta suolalla ja pippurilla. Paista runsaassa voissa kovalla lämmöllä pari minuuttia kummaltakin puolelta. Valele kampasimpukoita pannulla olevalla voilla paistamisen loppuvaiheessa. Asettele lautaselle muutama kampasimpukka, chilikastiketta sekä crème fraichea. Valmistaudu makujen hallittuun kakofoniaan. Et tule pettymään.
Juomasuositus: pirteähappoinen australialainen riesling
Juomasuositus: pirteähappoinen australialainen riesling
Resepti on kirjasta Mestarien vieraana (Fincenberg, Karmavuo, Lihtonen). |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti