21. marraskuuta 2013

Coney Island hot dog



Jenkit pitävät hodareista. Niin minäkin ja niin myös onneksi perijätärkin. Koskaan emme ole vielä rapakon takana käyneet aitoja maistelemassa, mutta sekin päivä varmasti vielä koittaa. Siihen asti pitää yrittää vääntää omia toisintoja näistä kansallisherkuista. 

Jenkit taitavat olla yhtä intohimoisia ja tarkkoja resepteistään kuin italialaisetkin. Vaikka oikeista toteutustavoista käydäänkin foorumeilla tiukkaakin vääntöä, on kysymys klassikkoeväissä kuitenkin pienistä yksityiskohdista. Ketsuppia ei käytetä missään nimessä, mutta saako tomaattia olla missään muodossa?

Komponentteja ei tyyppihodareissa ole montaa. Coney Islandin hodari koostuu sämpylästä, lihaisasta nakista, jauheliha-chilikastikkeesta, kuutioidusta sipulista ja amerikkalaisesta keltaisesta sinapista. Kasattuna nimenomaan tässä järjestyksessä. Kastikkeesta löytyy tietysti monta ainoata alkuperäistä, oikeaa reseptiä, tässä yksi:


Coney Island hot dog kastike


  • 500 g naudan jauhelihaa
  • 1 sipuli hienonnettuna
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
  • 100 g tomaattipyrettä
  • 2 dl vettä
  • 1 rkl sokeria
  • 1 rkl keltaista sinappia (French's)
  • 2 tl chilijauhetta
  • 1 tl worcestershire kastiketta
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl kanelia
  • ½ tl jauhettua juustokuminaa
  • ½ tl jauhettua mustapippuria

Ruskista jauheliha lempeästi öljyssä. Hienonna joukkoon sipuli sekä valkosipuli ja sauhuttele muutama minuutti. Lisää vähitellen loput ainekset ja keittele 20 minuuttia.

Kokoa hodari:

Halkaise hodarisämpylä (jos haluat tehdä itse, ohje täältä). Höyrytä väliin frankfurteri tai braatwursti, lisää päälle anteliaasti kastiketta. Kuorruta kuutioidulla keltasipulilla ja viivalla tai kahdella keltaista sinappia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti