Raakachorizojen tarjonta on laajentunut jo näilläkin leveysasteilla ympärivuotiseksi. Loistava asia, sillä kyseessä on mukavan monipuolinen eväs. Asenetta ja potkua löytyy, eikä muita mausteita paljon tarvita. Pastan ja gnocchien kastikkeeksi riittää muutama makkara hienonnettuna ja purkki hyvää tomaattimurskaa. Saunaillan uuniruokaa pähkäillessä tuli mieleen kokeilla, kuinkas se mahtaisi laatikkomuodossa toimia. Ja toimihan se.
Chorizoa ja pennepastaa uunissa
- 6 kpl chorizo raakamakkaraa
- 1 sipuli
- 2 valkosipulin kynttä
- purkki hyvää tomaattimurskaa
- loraus punaviiniä
- sieniä, esim 1 dl kuivattuja tatteja
- tuoretta oreganoa
- 2 mozzarellapalloa
- raastettua parmesaania
- 400 g penneä
Jos käytät kuivattuja sieniä, laita ne likoamaan puoleksi tunniksi pariin desiin vettä. Kuumenna iso kattilallinen pastan keitinvettä. Silppua sipulit ja kuori raakamakkarat. Laita paistinpannu keskilämmölle ja kaada ruokalusikallinen oliiviöljyä. Heitä makkarat pannuun ja hienonna ne muruksi paistinlastalla tai haarukalla. Lisää joukkoon sipuli ja paistele viisi minuuttia.
Puserra sienet kuivaksi ja ota talteen liotusvesi. Heitä sienetkin pannulle ja freesaa niitäkin pari minuuttia. Lisää seuraavaksi valkosipuli, tomaattimurska ja loraus punaviiniä. Kiehauta kunnolla, vähennä lämpöä ja hienonna tuoretta oreganoa joukkoon. Lisää desi sienten liotusvettä, laita kansi päälle ja anna kiehua hiljalleen 15 minuuttia. Tarkista suola.
Lisää ruokalusikallinen suolaa pastakattilaan ja keitä penne lähes kypsäksi. Valuta pasta, siirrä takaisin kattilaan ja kaada kastike päälle. Kaada seos uunivuokaan ja siivuta mozzarellaa päälle. Raasta lopuksi pinnalle vielä parmesaania ja laita vuoka 200 asteiseen uuniin puoleksi tunniksi, tai kun pinta ruskistuu sopivasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti