27. lokakuuta 2013

Tusina etanoita, s'il vous plait

Pastaviikon seitsemäs päivä...

No, ei nyt sentään enää pastaa. Lauantai-illan kunniaksi päätimme tehdä klassikkoja ranskalaiseen tyyliin. Alkuruokana nautitaan valkosipulietanoita, pääruokana kukkoa viinissä (vai kokkia) ja lopuksi herkutellaan creme bruleella. Muut postaukset seuraavat myöhemmin, tässä jo alkuruokamaistiaisia, s'il vous plait. 



Klassiset valkosipulietanat

  • 12 kpl etanoita suolavedessä
  • 1/4 dl oliiviöljyä
  • 3 isoa valkosipulinkynttä
  • tuoretta persiljaa
  • 75 g voita
  • 50 g parmesaaniraastetta

Huuhtele etanat kylmän veden alla. Soseuta oliiviöljy, valkosipulit ja persilja sauvasekoittimella. Lisää voi ja parmesaaniraaste. Asettele etanat etanapannulle ja päällystä ne reilulla nokareella valkosipulivoita. Paista 225 asteessa 10 minuuttia. Tarjoa hyvän leivän kanssa. Leipä on tärkeä, koska sen avulla saat kaivettua etanapannun koloista kaiken herkun talteen. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti