23. lokakuuta 2013

Pennepastaa uunikuivatuilla tomaateilla

Pastaviikon kolmas päivä.



Pastaruoan teko ei yleensä vie paljon aikaa, se todellakin on loistavaa pikaruokaa. Pastan pyöräytät nopeammin kuin pistät vaimon käymään snagarilla tai odottelet pizzataksia. Useimmissa pastoissa voit tehdä kastikkeen samalla kun pasta kiehuu. Tämän pastan tekeminen kestää kuitenkin hieman kauemmin. Tomaattien pitää kuivua uunissa pari tuntia, joten aloita hyvissä ajoin.

Tämäkin ohje on todella yksinkertainen, mutta taas niin hienoja makuyhdistelmiä täynnä. Tänään voit jättää parmesaanin jääkaappiin, korvataan se maukkaalla anjovis-korppujauhoseoksella. Hifistelijä voi vielä tehdä korppujauhotkin itse kuivahtaneesta leivästä, mutta valmiiksi pussitetullakin pärjää hyvin.


Pennepastaa uunikuivatuilla tomaateilla


  • 350 g penneä
  • 250 g kirsikkatomaatteja
  • (kuivattua oreganoa ja sokeria)
  • oliiviöljyä
  • 4 anjovis- tai sardellifileetä
  • 2 rkl rouheita korppujauhoja
  • tuoretta basilikaa

Lämmitä uuni 100 asteeseen. Halkaise kirsikkatomaatit ja aseta ne uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin. Voit pirskotella tomaattien päälle hieman oliiviöljyä, kuivattua oreganoa ja sokeria, mutta se ei ole välttämätöntä. Hyvää tulee joka tapauksessa. Kuivata tomaatteja uunissa kaksi tuntia.

Anjovis-korppujauhoseos

Lämmitä paistinpannu semikuumaksi, lorauta oliiviöljyä pohjalle ja heitä anjovikset sekaan. Paista anjovista varovasti, kunnes se hajoaa tahnaksi. Lisää joukkoon korppujauhot ja anna makujen imeytyä hetki. Siirrä seos odottamaan pieneen tarjoilukulhoon.

Pikaruokaosuus

Keitä penne hyvin suolatussa vedessä. Lämmitä taas paistinpannu, lisää pari ruokalusikallista oliiviöljyä ja kumoa uunikuivatut kirsikkatomaatit pannulle. Kääntele hetki ja lisää basilika. Pistä pari ruokalusikallista pastan keitinvettä pannulle, valuta pasta lävikössä ja kaada sekin pannulle. Sekoittele hetki, poista pannu liedeltä ja lisää puolet korppujauhoseoksesta joukkoon. Kumoa lautasille ja liruta vielä oliiviöljyä koko komeuden päälle. Kukin voi lisätä köyhän miehen parmesaania (korppujauhoseosta) makunsa mukaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti