26. lokakuuta 2013

Ricotta-pinaattitortellinit

Pastaviikon kuudes päivä.



Tuorepastan tekeminen pitäisi olla ihan helppoa. Jotenkin joka kerta siitä kuitenkin hieman erilaista tulee. Monesti taikinasta tulee liian kiinteää, vaikka perusohjeen mukaan yksinkertaiset aineet on tarkasti mitattu. 100 g jauhoja ja yksi muna. Tällä kertaa aloin aprikoimaan, olisiko koolla kuitenkin väliä. Italialaiset munathan ovat varmasti isompia kuin suomalaiset!

Muutin jauhojen ja munien suhdetta hiukan ja parempaahan siitä tuli.


Ricotta-pinaattitortellinit


Pastataikina

  • 250 g durum-vehnäjauhoja
  • 3 munaa
  • hivenen suolaa

Täyte
  • 200 g tuoretta pinaattia
  • 150 g ricottajuustoa
  • 50 g raastettua parmesania
  • suolaa ja mustapippuria

Tomaattikastike
  • 400 g hyvää tomaattimurskaa
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • oliiviöljyä
  • ripaus sokeria
  • suolaa ja mustapippuria
  • 1 rkl voita

Tee ensin pastataikina. Sekoita suola jauhoihin. Jauhot keoksi, kuoppa keskelle ja munat rikki kuoppaan. Haarukalla pyöritellen lisää jauhoja hitaasti munien joukkoon. Jatka sekoittamista käsin ja vaivaa taikinaa kärsivällisesti, kunnes se on kiinteää ja joustavaa. Kun painat sormella taikinaan kuopan, sen pitäisi palautua hitaasti. Kääri tuorekelmuun ja laita jääkaappiin lepäämään.

Lämmitä paistinpannulla ruokalusikallinen oliiviöljyä ja kaada huuhdellut pinaatinlehdet pannulle. Freesaa miedolla lämmöllä pehmeäksi ja valuta. Purista liika neste pois ja jäähdytä. Hienonna pinaatti veitsellä ja lisää ricottajuuston sekaan. Lisää raastettu parmesaani ja mausta. Laita sekin lepäämään.

Aloita sitten kastike. Freesaa valkosipulia oliiviöljyssä ja lisää tomaattimurska. Mausta sokerilla, suolalla ja pippurilla ja jätä muhimaan miedolla lämmöllä kannen alla 20 minuuttia. Lopussa lisää voi.

Jaa pastataikina neljään osaan ja veivaa pastakoneella ohuehkoja levyjä (Marcaton pastakoneella telojen asento 6). Paina lasilla tai vastaavalla muotilla levyistä halkaisijaltaan noin 7 cm ympyröitä. Annostele hieman täytettä kiekkojen keskelle. Voitele puolet ympyrän reunasta muna-vesiseoksella ja taita tiukasti puolikuun muotoiseksi. Pidä huolta, että sisälle ei jää ilmaa ja reunat ovat tiiviisti kiinni. Sitten käännä sormen ympärillä puolikuun päät toisiinsa niin, että muodostuu rengas sormen ympärille. Käytä taas vesi-munaseosta päiden liimaamiseen. 

Keitä tortellineja suolatussa vedessä 2-3 minuuttia. Nosta ne reikäkauhalla lautaselle ja annostele kastiketta päälle.

 

2 kommenttia:

  1. Ihania pastareseptejä sinulla! Rohkeata tehdä itse tortellinit...on ollut minunkin listallani, mutta en ole vielä uskaltanut lähteä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommentistasi Bettina! Kerta oli ensimmäinen tortellinien teossa meilläkin. Alun perin piti tehdä hieman tutumpia ravioleja. Aikaa tekemiseen kannattaa varata ainakin näin ensikertalaisena, italialaisten mammojen sorminäppäryyteen on vielä muutama maili matkaa. Mutta eikun vaan kokeilemaan :)

    VastaaPoista