14. lokakuuta 2013

More is more - Cobbin salaatti



Kun tarkoitus on täyttää vatsat tuhdilla salaatilla, tämä amerikkalainen klassikko on varmasti listan kärkipäässä. Versioita tästä alunperin kenties tähteistä kasatusta herkusta löytyy pilvin pimein, mutta tämä lienee aika lähellä alkuperäistä.

Cobbin salaatti


  • puoli ruukkua jääsalaattia
  • puoli ruukkua romaine-salaattia
  • iso grillattu broilerin rintapala
  • 6 siivua pekonia
  • kolme kovaksi keitettyä munaa
  • miniluumutomaatteja
  • 1 avocado
  • 50 g sinihomejuustoa
  • pari ruokalusikallista hienonnettua ruohosipulia

Kastike

  • 1 dl rypsiöljyä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • ½ dl punaviinietikkaa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • 1 rkl sitruunan mehua
  • ½ tl worcestershire-kastiketta
  • ½ tl sokeria
  • 1 hienonnettu valkosipulin kynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Aloita kastikkeesta. Sekoita kaikki ainekset pienessä kulhossa vaikkapa sauvasekoittimella, mausta suolalla ja pippurilla ja laita jääkaappiin odottamaan.

Huuhtele ja kuivata salaatit ja revi ne suurehkon tarjoiluastian pohjalle. Pistä pekonin siivut kylmälle pannulle, laita pannu tulille ja paista kohtuullisella lämmöllä rapeaksi. Laita pekonin siivut talouspaperin päälle valumaan. Pilko kana, kananmunat, luumutomaatit, sinihomejuusto ja jäähtynyt pekoni haluamasi kokoisiksi kuutioiksi. Puolita avocado, poista kivi veitsellä kääntämällä, kaiva sisus kokonaisena lusikalla kuoresta ja kuutioi sekin. Pirskota hieman sitruunamehua avocadojen päälle estääksesi niitä tummumasta. Järjestele kaikki ainekset salaattipedille siisteihin riveihin (kenties järjestys on jenkeissä sertifioitu, mutta käytä luovuuttasi). Jauha myllystä päälle suolaa ja pippuria ja valuta kastike päälle. Viimeistele hienonnetulla ruohosipulilla.

Juomasuositus: Kun tässä kerta on lihaa, niin ehdottomasti taas syy juoda punkkua. Kokeile vaikka Pinot Noiria.

Biisisuositus: Green Day - American Idiot


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti