30. tammikuuta 2014

Avokadokastike ja hapankorppulohi



"Puolessa tunnissa pöytään" on hyvä iskulause työn ja harrastusten lomassa. Seuraava ruoka jättää aikaa leikillekin! Nopea avokadokastike syntyy sekoittamalla kastikkeen aineet kulhossa ja tekeytyy jääkaapissa sillä aikaa, kun lohi kypsyy uunissa ... yhdeksän, kymmenen - valmiina tai et, täältä tullaan! Helppo ja hyvä ruoka löydetty!

Nopea avokadokastike lohelle

  • 2 dl maustamatonta jogurttia
  • 1 avokado kuutioina 
  • 1 kypsä tomaatti kuutioina (siemenet poistettuna)
  • ½ punasipuli pieneksi silputtuna
  • ½ chili pieneksi silputtuna (siemenet poistettuna)
  • tuoretta basilikaa silputtuna
  • hiven sitruunamehua
  • suolaa ja mustapippuria

Avokadokastikkeen kanssa valmistin lohta Kaikki äitini reseptit -blogin arkistosta löytyneen reseptin mukaan.

Lohta hapankorppukuorrutuksella

  • 700 g lohifilee
  • dijon sinappia
  • suolaa ja mustapippuria
  • hapankorppumurskaa

Leikkaa lohesta neljä annospalaa ja sivele kullekin noin teelusikallinen dijon sinappia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna morttelissa pari pientä hapankorppua ja levitä murska lohipalojen päälle. Kypsennä uunissa 225 asteessa noin 25 minuuttia. Tarjoa esimerkiksi lanttiperunoiden kanssa.

Avokadokastike

4 kommenttia:

  1. Oi jestas kun kuulostaa hyvältä. Tätä on pakko kokeilla, sillä olen suuri lohen ystävä. Kiva tuo kastike myös. Olen itse vähän huono käyttämään avokadoa, kun ei mielikuvitus oikein riitä. :-)

    VastaaPoista
  2. Yleensä näkee avokadon muussattuna, mutta tykkäsin näin miltei enemmän. Ja miten niin ei mielikuvitus riitä - sullahan taittuu mikä vain ruoka intialaiseen suuntaan :D

    VastaaPoista
  3. Olipas hauska sattuma, kun juuri eksyin muutama päivä tänne blogiisi eka kertaa tuota hauskaa sähköpaimenpostausta lukemaan...

    Pitääpä taas ittekin tehdä tuota lohta pitkästäaikaa, niin hyvää, niin helppoa....

    VastaaPoista
  4. Tuollaiset reseptit jää elämään; ei liikaa ainesosia ja maku loistava! Kiva, kun löysit meille :)

    VastaaPoista