22. maaliskuuta 2014

Kanaa, fenkolia ja perunoita uunissaArrgh ! Kun on yksinkertainen pää, pitää pitäytyä yksinkertaisissa resepteissä. Taas se tuli todistettua tällä italialaistyylisellä uuniruoalla. Muutama aines, kaikki hukutetaan uunivuoassa oliiviöljyyn ja tunnin päästä magic happens. 

Tarkoitus oli seurata Italialaiset mestarit - kirjasta löytyvää reseptiä, jossa oli käytetty fenkolin sijasta artisokkaa. Antonio kielsi käyttämästä suolaveteen säilöttyjä artisokkia, mutta eihän meidän kaupoistamme pelkkään veteen säilöttyjä löydy. Tuoreetkin olivat niin kärsineen näköisiä, ettei niiden kanssa viitsinyt hermojaan menettää. Fenkolit sen sijaan näyttivät oikein raikkailta, joten niillä päätettiin mennä.

Toinen kompastuskivi piti olla reseptin uudet perunat, joita en odottanut vielä tähän aikaan kaupasta löytäväni. Mutta kas, espanjalaiset uudet perunat olivat ilmestyneet laareihin. Normaalistihan ne ovat aivan mauttomia ja ihmisruoaksi kelpaamattomia, mutta kun muita sopivan kokoisia perunoita ei valikoimista löytynyt, ajateltiin riskeerata tässäkin kohdassa.

Tällä kertaa kaikki meni kuin elokuvissa ja miedot maut täydensivät hienosti toisiansa. Rosmariinin ja fenkolin aromaattisuus sopi mahtavasti kanan ja perunoiden kanssa. Nyt ei haittaa yhtään vaikka kissan käsi on paketissa ja työmääräni keittiössä on kasvanut kaksinkertaiseksi. Lauleskellaan vaan Robert Crayn kanssa että "I do all the cooking in our house baby, you're always runnin' around... "


Kanaa, fenkolia ja perunoita uunissa


 • 8 broilerin koipea (naturel)
 • 10 - 15 perunaa, uusia tai vanhoja, mielellään kohtuullisen pieniä (40 - 50mm)
 • 1 iso fenkoli
 • 1 iso sipuli
 • 5 rosmariinin oksaa
 • paljon oliiviöljyä (ehkä 4-5 rkl)
 • suolaa ja mustapippuria


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Pese perunat ja puolita ne, älä kuori. Jos perunat ovat isoja, voit lohkoa ne useampaankin osaan. Kuori sipuli, puolita ja lohko pitkittäin reiluhkoiksi viipaleiksi. Pilko samalla tavalla myös fenkoli. Riivi kolme rosmariinin oksaa ja hienonna lehdet, kaksi oksaa voit laittaa sekaan kokonaisina.

Lado isoon uunivuokaan sekaisin koivet, perunat, fenkoli, sipuli ja rosmariini. Pirskota päälle anteliaasti oliiviöljyä ja rouhi päälle suolaa ja mustapippuria. Sekoita kunnolla, jotta kaikki ainekset maustuvat kauttaaltaan. Paista uunissa tunti - puolitoista, kääntele kerran tai kaksi välillä.


Biisisuositus: Robert Cray - Chicken In The Kitchen


7 kommenttia:

 1. Fenkoli, rosmariini ja oliiviöljy ovat kyllä hyvä yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, fenkoli ei joillekin maistu, en ymmärrä miksi...

   Poista
  2. Minunkin piti kyllä "löytää" se ensin. Sen jälkeen siitä onkin tullut joissain jutuissa korvaamaton.

   Poista
 2. Tätä pitää kokeilla, sekä fenkolilla että latviksella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä tehdään varmasti meilläkin uudestaan, seuraavaksi alkuperäisen ohjeen mukaisesti latviksella.

   Poista
 3. Tuli muuten ihan älyttömän hyvää! Öljyä saatoin lorauttaa himppasen liikaa, mutta eipä tuo haitannut. Ohjeeseen lisäsin vielä porkkanaa, jotta tulee vähän reilummin kasvista. Myös lapsille upposi, 1- ja 3- vuotiaille :) Kiitos tästä! Näin simppeleitä reseptejä tarviin kyllä lisää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että maistui. Mietinkin juuri helpohkoa ruokaa illaksi, kun on hieman väsy raskaan viikon jälkeen. Tässäpä ratkaisu, kiitoksia muistutuksesta!

   Poista