Nanna (Kaikki äitini reseptit) on niin ansiokkaasti nostanut sriracha-kastikkeen bloggaajien näppäimistöille, että hänen srirachalohi-reseptiään on pakko testata. Soosia on tullut käytettyä joissakin thai-ruokakokeiluissa, mutta tässäkin se toimii todella hyvin. Tosin osuutensa on myös vaahterasiirapilla, joka tekee lohen pinnasta mukavan makean.
Lohi oli erittäin hyvää ja lisukkeiksi valitut patatas bravas-perunat ja aioli täydensivät palettia loistavasti. Koska kyseessä oli saunailta, ruoat saivat valmistua tällä kertaa uunissa samalla kun kokki sai nauttia saunaoluestaan rauhassa.
Nannan resepti sriracha-lohelle löytyy tästä.
Patatas bravas uunissa
- kilo kiinteitä perunoita
- oliiviöljyä
- 200 g tomaattimurskaa (Mutti)
- 2-3 tl savupaprikajauhetta
- reilu ripaus cayennepippuria
- 1 tl juustokuminaa
- 1-2 rkl punaviinietikkaa
- suolaa ja pippuria
Lämmitä uuni 220 asteesen. Pese perunat ja pilko ne kuorineen reiluiksi lohkoiksi. Kaada uunivuokaan ja pyörittele kauttaaltaan oliiviöljyssä. Heitä perään hieman suolaa ja paista uunissa n. 20 minuuttia.
Yhdistä kulhossa tomaattimurska, mausteet ja punaviinietikka. Lisää vielä sopivasti suolaa ja pippuria. Kun perunat ovat hieman pehmenneet, sekoita joukkoon tomaattikastike ja paista vielä 10 minuuttia. Perunat eivät saa olla liian pehmeitä ja pinta saisi olla mausteisen rapsakka.
Aioli
- 1 kananmuna
- 1 tl (dijon)sinappia
- 1 rkl sitruunamehua
- 2 valkosipulin kynttä hienoksi pilkottuina
- ripaus sokeria ja suolaa
- noin 1 dl öljyä
Sekoita muut ainekset blenderissä tai sauvasekoittimen mentävässä kulhossa ja surauttele majoneesiksi liruttaen öljy hitaasti ohuena nauhana joukkoon. Aioli alkaa paksuuntua, kunhan öljyä on riittävästi ja sekoittaja on tarpeeksi kärsivällinen.
Viinisuositus: Wolfberger (W)3, Riesling-Muscat-Pinot Gris, Ranska, Alsace
Juu, on siitäkin hyvä resepti, että tulee uunissa ihan itsekseen ja ilma käryjä. Ihana kun testasit!
VastaaPoista