20. helmikuuta 2014

Chili-maapähkinätahna






Olympialaisten aikaan ja laskiaista odotellessa on aika kääntää kelkka vaihteeksi Aasian suuntaan. Näitä makuja tulee aivan liian harvoin kokattua, ja kun kerran taas toimeen tarttuu, ihmettelee miksi. Nämä monikulmaiset maut kätkevät alleen usein kuitenkin kevyttä, terveellistä ja samalla herkullista ruokaa. 

Tämä sopivasti tulinen maapähkinätahna on oiva kumppani vaikkapa thaimaalaisille kana- tai kalaruoille. Kivasti bottnea ja pehmeä atakki.

Chili-maapähkinätahna


  • 1 dl paahdettuja maapähkinöitä
  • 4 kuivattua chiliä
  • 2 valkosipulin kynttä hienonnettuina
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • ½ limen mehu


Lämmitä uuni 225 asteeseen. Levitä maapähkinät pellille leivinpaperin päälle. Paahda maapähkinöitä kunnes niiden pinta ruskistuu sopivasti. Jäähdytä pähkinöitä hieman ja pyörittele niitä vaikkapa morttelissa kevyesti, jotta saat kuoren irtoamaan.

Murskaa kuoritut pähkinät morttelissa karkeaksi muruksi ja kaada ne erilliseen astiaan. Murskaa kuivatut chilit myös morttelissa ja kumoa pähkinöiden joukkoon. Lisää valkosipuli, suola, sokeri ja lopuksi limen mehu ja sekoita tasaiseksi tahnaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti