17. joulukuuta 2014

Välipasta rucolapestolla



Vielä ehtii vääntää pikaisen pastan ennen joulun suurta urheilusuoritusta. Huippu-urheilijatkin tekevät hiilaritankkauksen pastalla, joten miksi ei ruokabloggaajakin valmistautuisi kauden ehkä tärkeimpään koitokseen huolella. Epäonnistuneeseen nestetankkaukseen tuskin kokenut foodie tulevan suorituksen aikana kaatuu.


Uunissa kuivatut miniluumutomaatit

  • rasia miniluumutomaatteja pitkittäin puolitettuina
  • oliiviöljyä  


Levitä halkaistut tomaatit uunipellille leivinpaperin päälle leikkauspinta ylöspäin, lirauta päälle oliiviöljyä ja hauduta 100-asteisessa uunissa reilun tunnin ajan.


Rucolapesto

  • rasia rucolaa
  • 100 g suolattomia cashewpähkinöitä
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 1 dl raastettua parmesaania
  • rouhittua mustapippuria ja tarpeen mukaan suolaa

Murskaa cashewpähkinät huhmaressa tai tehosekoittimessa. Möyhennä rucola tahnaksi huhmaressa ja lisää pähkinämurske sekä parmesaani. Jatka työstämistä lisäten asteittain oliiviöljyä, kunnes saat aikaan tasaisen pehmeän peston. Mausta suolalla ja pippurilla.

Keitä pasta hyvin suolatussa vedessä, valuta ja sekoita peston kanssa. Annostele lautaselle ja lisää päälle herkullisia tomaatteja.

Biisisuositus: Kashmir - Rocket Brothers

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti