8. joulukuuta 2014

Savuahvenmousse



Tämän vuoden linnan juhlien menu oli hyvin kalapainoitteinen. Lisäksi painopiste oli nimenomaan kotimaisissa, kenties vähemmän arvostetuissa kaloissa. Kuore, särki ja ahven eivät aina ole juhlapöydän tavallisimpia tähtiä. Ahventa sentään löytyy tuoreena markettien kalatiskeistä, mutta särkeä ja kuoretta kannattaa etsiä lähinnä säilykehyllystä. Kotimaisia kalasäilykkeitä tulee muutenkin käytettyä todella harvoin. Aivan turhaan, sillä ainakin säilötty savustettu ahven sopi yllättävän hyvin moussen maustajaksi. Joulupöydän tärkeimmän aarteen, runsaan kalapöydän ensimmäinen osallistuja on nyt päätetty.



Savuahvenmousse


  • 1 prk öljyyn säilöttyä savuahventa
  • ½ punasipuli
  • 1 dl smetanaa
  • 2 rkl hienonnettua tilliä
  • ½ sitruunan mehu
  • rouhittua mustapippuria


Valuta ahvensäilykkeestä pois öljy ja hienonna hyvin vaikka haarukalla. Pilko punasipuli pieneksi silpuksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään. Jos haluat sileämmän rakenteen, surauta hetki sauvasekoittimella. Tarjoa vaikka saaristolaisleivän päällä.

Biisisuositus: Blues Pills - Black Smoke



2 kommenttia: