3. maaliskuuta 2013

Vuohenjuustolla täytetyt viikunat

Tämä ruoka on täydellinen tunnelmanluoja ja aloittaja pitkälle menulle. Makean, suolaisen ja happaman maut pääsevät herättelemään kaikkia makunystyröitäsi. Ohje on peräisin Gordon Ramsaylta ja riittää saamaan neljä ruokailijaa janoamaan lisää varsinaiselta pääruoalta.

Vuohenjuustolla täytetyt viikunat

  • 8 tuoretta, kypsää viikunaa
  • 100 g pehmeää vuohenjuustoa
  • kourallinen ruohosipulia silputtuna
  • hyvää balsamiviinietikkaa
  • 2 rkl paahdettuja pinjansiemeniä
  • tuoretta timjamia

Leikkaa viikunoista kärki pois ja tee jokaisen päähän ristiviilto. Avaa viikunat puoleenväliin niin, että saat ne täytettyä vuohenjuustolla. Ripottele ruohosipuli ja pirskottele basamiviinietikka juuston päälle. Lisää lopuksi vielä kuumalla pannulla paahdetut pinjansiemenet ja riivityt timjaminlehdet.

Laita täytetyt viikunat ison foliopalan päälle ja taittele foliosta tiivis nyytti. Paista uunissa 200 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa lämpimänä alkupalana. Tätä herkkua et voi vastustaa!  




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti