2. maaliskuuta 2013

Rimpsuluut uunissa (Baby Back Ribs)


Talvella kun grillikauteen on vielä aikaa, kannattaa kokeilla ribsien valmistamista kokonaan uunissa. Nämä rimpsuluut eivät olleet kuivia, vaan meheviä ja pinnaltaan mukavan paahtuneita ja mausteisia. Aikaa hommaan menee helposti 4 tuntia, tosin suurimman osan ajasta luut ovat uunissa. Silloin on hyvää aikaa valmistella lisukkeita ja kattausta.

Poista ensin rimpsuluiden takapuolelta vaalea ohut kalvo. Kunhan saat nurkasta kiinni, kalvon pitäisi lähteä suhteellisen helposti repimällä irti.

Hiero kuivamausteseos öljyttyjen rimpsuluiden pintaan ja kiedo ne tiukasti pariin kerrokseen foliota. Uuni miedolle lämmölle (125 astetta) ja paketit uuniritilän päälle. Alimmaiseksi uunipannu jonka pohjalle litra vettä levittämään uuniin kosteutta. Annetaan hitaasti kypsyä kolmisen tuntia.


Kuivamausteseos rimpsuluille (baby back ribs)

  • 2 - 3 rimpsuluuriviä
  • 2 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 2 tl sipulijauhetta
  • 1 tl mustapippuria
  • ½ tl jauhettuja fenkolin siemeniä
  • ½ tl kuivattua timjamia
  • ½ tl sitruunapippuria

Ota ribsit uunista ja nosta uunin lämpötila 225 asteeseen. Avaa ribsinyytit ja levitä niiden pinnalle reippaasti glaseerauskastiketta. Jos sinulla on kastikkeeseen oma loistava ohje, hyvä niin, mutta monet valmiitkin BBQ- kastikkeet ovat todella hyviä. Meillä käytettiin Santa Marian hickory-savuaromilla maustettua american BBQ saucea. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla ja glaseeraa ribsejä sen päällä yhteensä noin varttitunti. Kääntele ja valele pariin otteeseen kastikeella. Meillä homma toimi ainakin upeasti, kesällä kokeillaan sitten viimeinen vaihe grillissä.

Biisisuositus: Lynyrd Skynyrd - Freebird



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti