17. maaliskuuta 2013

Amerikkalainen juustokakku

Mikäpä kruunaisi amerikkalaisen illan paremmin kuin perinteinen cheesecake. Loistavan New York Cheesecake -reseptin tarjoili blogi nimeltä Terhin keittiössä. Käytin leipomiseen 24 cm irtopohjavuokaa. Lopputulos on koostumukseltaan ja maultaan täydellisyyttä hipova!


Amerikkalainen juustokakku

Pohja:

  • 200 g Digestive keksejä
  • 125 g voisulaa
  • 2 rkl sokeria

Murskaa keksit ja sekoita keksimurut sekä sokeri sulatettuun voihin. Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla ja taputtele seos vuoan pohjalle. Paista pohjaa 165 asteessa kymmenisen minuuttia ja jäähdytä.  

Täyte:

  • 3 pakettia maustamatonta tuorejuustoa (Philadelphia)
  • 3 dl sokeria
  • 3 tl vaniljasokeria
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 4 kananmunaa
  • 150 g ranskankermaa
  • puristettua sitruunan mehua maun mukaan

Vatkaa tuorejuusto, sokerit ja jauhot sähkövatkaimella hyvin sekaisin. Lisää yksi kananmuna kerrallaan seokseen kevyesti vatkaten. Lisää ranskankerma ja puristettu sitruunan mehu joukkoon. Kaada seos vuokaan keksipohjan päälle. Paista kakkua 165 asteisessa uunissa reilu tunti tai kunnes kakun pinta on saanut kauniin värin.

Nosta hyvin jäähtynyt kakku jääkappiin tekeytymään. Itse käytän tekeytymisestä muuten hauskaa sanaa ässehtiä, joka on tarttunut mukaani jostakin päin Suomea. Eli anna ässehtiä mielellään yön yli. Kakku vie kielen mennessään ihan sellaisenaankin, mutta tein siihen vielä mansikoista kastikkeen, kun niitä sattui olemaan pakastimessa jäljellä.

Mansikkakastike:

  • 5 dl mansikoita (pakastettuja tai tuoreita)
  • 2 rkl tomusokeria
  • hiukan puristettua sitruunamehua 

Soseuta sauvasekoittimella sulatetut mansikat, tomusokeri ja sitruunamehu. Tarjoile juustokakun kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti