2. maaliskuuta 2013

Ribsien komppiryhmä

Ribsien kaverina tarjottiin mm. coleslawta ja kahta lisukedippiä; guacamolea ja tomaattisalsaa. Coleslaw oli hyvää, mutta pöllön mielestä ei täydellistä, joten jääköön sen postaaminen vielä täydellistä onnistumista odottelemaan. Seuraavista dippiohjeista riittää neljälle lisukkeeksi.


Guacamole

Guacamolesta löytyy ohjeita pilvin pimein. Tämä resepti on muunnelma ohjeesta, joka löytyy osoitteesta allrecipes.com. Lisäsin alkuperäiseen ohjeeseen vielä tuoretta chiliä. Näin maku nousee vielä uuteen lentoon.

  • kaksi kypsää avokadoa
  • ¾ limen mehu
  • ¾ tl suolaa
  • yksi keskikokoinen sipuli
  • ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • 1 ½  luumutomaattia 
  • yksi iso valkosipulinkynsi
  • puolikas tuore punainen chili ilman siemeniä
  • ripaus cayenne pippuria

Muussaa avokadot, limen mehu ja suola morttelissa tai kulhossa. Poista tomaateista siemenet ja kuutioi malto pieneksi. Lisää tomaattikuutiot ja pilkottu sipuli sekä hienonnettu korianteri ja valkosipuli avokadotahnaan. Mausta hienonnetulla chilillä ja cayenne pippurilla. Anna maustua kylmässä tarjoiluun saakka.  

Tomaattisalsa  

Tämä ohje löytyi maaliskuun Pirkka -lehdestä. Salsa on nopeatekoinen ja sopii raikkautensa puolesta mainiosti liharuokien lisukkeeksi.

  • 6 luumutomaattia
  • 1 reilun kokoinen punasipuli
  • 1 - 2 valkosipulinkynttä
  • 1 tuore punainen chili
  • kunnon loraus hyvää oliiviöljyä
  • ½ limen mehu
  • ½ dl tuoretta korianteria hienonnettuna
  • suolaa ja pippuria maun mukaan

Poista tomaateista siemenet ja kuutioi malto. Lisää tomaattikuutioiden joukkoon hienonnetut sipulit ja chili. Lisää öljy, limen mehu ja mausteet. Laita jääkaappiin odottamaan nauttimista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti