Madrasilainen lammascurry
- 700 g lampaan lihaa
- 100 g tuoretta kookosta
- 6 kuivattua chilipalkoa tai 3 peperoncinoa
- 2 tl jauhettua paprikaa
- 2 x 1 cm pala tuoretta inkivääriä
- 4 valkosipulin kynttä
- 2 tl jauhettua korianteria
- 5 mustapippuria
- 2 laakerinlehteä
- 2 kanelitankoa
- 6 neilikkaa
- 1 tl jeeraa (juustokuminaa)
- 1 tl unikonsiemeniä
- ½ tl fenkolin siemeniä
- 2 sipulia
- 3 tomaattia
- öljyä
Paloittele kookoksen liha. Sekoita kulhossa puolet kookoksesta, chilit, inkivääri, valkosipulit , mausteet ja ruokalusikallinen vettä sauvasekoittimella tahnaksi. Laita loput kookoksesta ja 4 dl lämmintä vettä toiseen kulhoon ja hienonna sauvasekottimella kookosmaidoksi (tai laiskuuttasi korvaa purkilla kookosmaitoa ja käytä tahnassa kookostiivistettä )
Kuumenna öljy isossa pannussa ja ruskista sipulit. Lisää joukkoon maustetahna ja paista miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Lisää lihat ja paista kohtuullisella lämmöllä 5 minuuttia. Lisää kuutioidut tomaatit ja paista vielä 5 minuuttia.
Lisää ½ litraa vettä ja mausta suolalla. Anna hautua kannen alla tunti, lisää loppuvaiheessa kookosmaito ja anna muhia vielä 10 minuuttia.
Juomasuositus: Shiraz- rypäleestä valmistettu uuden maailman punaviini
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti