9. helmikuuta 2013

Gimme some blini

Tähän aikaan vuodesta iskee blinihimo. Talven pimein aika alkaa taittua ja melankoliset mielemme saavat ensikosketuksen tulevan kevään valosta. Venäläinen kirjailija Aleksandr Kuprin onkin osuvasti kuvannut blinejä "kevään auringoksi". Useissa resepteissä blinitaikinaan lisätään tattarijauhojen lisäksi myös vehnäjauhoja. Me olemme mieltyneet pelkästään tattarijauhoista tehtyjen happamien blinien makuun. Gluteenittomana tattari sopii myös keliakiasta kärsiville. Valmistimme blinit Virtasalmen Viljatuote Oy:n Tattarijauhopaketin kyljessä olevan ohjeen mukaan.










Blinit

Ensimmäiseen vaiheeseen tarvitset seuraavat aineet:
  • 3 dl bulgarianjogurttia
  • 15 g hiivaa
  • 2 dl tattarijauhoja
  • 1 tl sokeria
Lämmitä jogurtti kädenlämpöiseksi. Liota siihen hiiva ja sekoita joukkoon tattarijauhot sekä sokeri. Anna taikinan kohota liinan alla vähintään kaksi tuntia huoneenlämmössä. 

Sekoita taikinaan juuri ennen paistamista:
  • 1 dl kuumaa maitoa
  • 1 tl suolaa
  • 1 rkl voisulaa
  • 1 keltuainen
  • 1 vaahdoksi vatkattu valkuainen




Paistoimme blinit valurautaisella blinipannulla, mutta toki tavallinen paistinpannukin käy. Tarjosimme blinien kanssa perinteisesti mätiä, smetanaa, punasipulia sekä tilliä. Lisäkkeeksi maistuisi vallan hyvin myös graavikala, perinteinen sienisalaatti tai suolakurkkulohkot. Perijättärellemme blinit maistuivat makeana versiona omenasoseen kanssa. 




Juomasuositus: Pannier Sélection Brut, Ranska (0,375 l)

Biisisuositus: Leningrad Cowboys ja Puna-armeijan kuoro - Gimme all your lovin'

                            

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti