20. helmikuuta 2013

Lime-jättikatkaravunpyrstö wokki




Wokit ovat varsinaisia arjen pelastajia. Myös tämä jättikatkaravunpyrstöjen höystämä wokki valmistuu supernopeasti. Annoksesta riittää kahdelle nälkäiselle.

Lime-jättikatkaravunpyrstö wokki

  • pussi jättikatkaravunpyrstöjä (pakaste)
  • reilu tl tuoretta inkivääriä raastettuna
  • punainen chili
  • purkki kookosmaitoa
  • 2 reilua tl sitruunaruohotahnaa
  • 1 tl kalakastiketta
  • yhden limen mehu
  • voita ja seesamiöljyä paistamiseen
  • suolaa
  • tuoretta korianteria
  • cashew pähkinöitä

Sulata jättikatkaravunpyrstöt. Paista ravunpyrstöt voi-seesamiöljyseoksessa kuumalla pannulla nopeasti, niin että ne saavat vain värin ja maun. Nämä ravut ovat kypsiä, joten liika paistaminen vain sitkistää niitä. Mausta suolalla ja limen mehulla. Nosta ne sitten sivuun odottamaan.

Kuumenna wokkipannussa voita ja seesamiöljyä. Lisää raastettu inkivääri ja pilkottu chili, josta olet poistanut siemenet. Lisää kookosmaito sekä kaksi reilua teelusikallista sitruunaruohotahnaa. Mausta kalakastikkeella ja kokonaisen limen mehulla. Anna kastikkeen kiehua nuudelien valmistuksen ajan. 

Keitä nuudelit ja pyöräytä ne rapujen paistamisen jäljiltä jääneessä voi-öljyseoksessa. Nyt kaikki onkin valmista sekoittamista varten. Yhdistä ainekset wokkipannussa. Lisää halutessasi cashew-pähkinöitä. Silppua viimeiseksi runsaasti korianteria. Melo menemään! Tänä iltana aikasi säästyy ruoanlaittopuuhilta muuhun mukavaan.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti