9. helmikuuta 2013

Maa-artisokka-purjopyree


Maa-artisokka-purjopyree

Lisukkeeksi neljälle
  • puoli kiloa maa-artisokkia
  • 15 cm pala purjoa
  • 1 iso jauhoinen peruna (esim. Rosamunda)
  • 50 g voita
  • tilkka kuohukermaa
  • loraus sitruunamehua
  • raastettua parmesaania
  • suolaa ja valkopippuria

Kuori ja lohko maa-artisokat ja peruna, viipaloi purjo ja keitä pehmeäksi suolatussa vedessä. Valuta vesi huolella pois ja soseuta kasvikset sauvasekoittimella. Sekoita joukkoon voi ja hienoksi raastettu parmesaani. Lorauta joukkoon lämmitettyä kermaa, mutta varo ettei pyreestä tule liian löysää. Viimeistele tilkalla sitruunamehua ja hyppysellä valkopippuria, tarkista suola ja hämmennä tasaiseksi. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti