24. toukokuuta 2015

Superherkku salaatti grillistäMeidän pihamittarin elohopea nousi perjantaina +18 asteeseen. Terassikin oli saanut muutama päivä sitten öljyä pintaan. Kaikki oli siis kohdallaan tämän kevään ensimmäistä takapihagrillausta varten. Eihän siinä auttanut kuin alkaa tuumasta toimeen ja virittää brikettipallogrilli tulille! Rib eye pihvien kaveriksi väänsimme seuraavan salaatin, sekin suurimmaksi osaksi grillistä - totta kai. 

Superherkku salaatti suoraan grillistä


 • romainesalaattia, rucolaa tai muuta salaattipohjaan sopivaa salaattisekoitusta
 • punainen paprika
 • 3 terttutomaattia
 • pieni terttu viinirypäleitä
 • halloumijuustoa
 • paahdettuja manteleita
 • oliiviöljyä
 • kuivattua oreganoa
 • jauhettua sumakkia 


Asettele huuhdottu ja kuivattu salaatti vadille valmiiksi (toki oliiviöljyllä sivellyt ja halkaistut salaattikerätkin voi heittää grilliin, jos haluaa). Valmistele grillattavat ainekset. Leikkaa paprika isoiksi lohkoiksi. Puolita terttutomaatit. Huuhtele viinirypäleet, mutta älä irrota rypäleitä tertustaan. Leikkaa halloumijuusto parin sentin viipaleiksi. Sivele grillattavat aineet oliiviöljyllä.

Me paistoimme viinirypäletertun ja puolitetut tomaatit grillivuoassa, vaikka puritaanien mielestä tämä kypsennystapa ei grillausta olekaan. Näille kasviksille riittää oikeastaan, että ne pehmenevät ja mehustuvat sekä saavat aavistuksen savun makua. Paprikalohkot saavatkin sitten mustua kunnolla grilliritilän päällä ja halloumikin niin, että tulee kunnolla väriä pintaan.

Nylje paprikoista mustuneet kuoret. Ripottele tomaatin puolikkaiden päälle oreganoa. Asettele grillatut kasvikset ja halloumijuusto salaattipedille. Lisää paahdetut mantelit. Lorauta vielä hyvää oliiviöljyä ja ripottele jauhettua sumakkia salaatin päälle.       

Tsekkasin muuten, että päivän pituus näillä leveysasteilla on 18 h 34 minuuttia. Yötön yö ei siis ole enää kovin kaukana. Valoisia öitä odotellessa.Viinisuositus: Marlo Cabernet Sauvingnon 2013 - Yhdysvallat
Helppo ja mutkaton yleisviini sekalaiseen grillipöytään

Biisisuositus: Tuomari Nurmio - Valo yössä


2 kommenttia:

 1. Oi miten herkullisen näköinen salaatti, tuollaisista just tykkään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on kyllä siitä kiva salaatti, kun se valmistuu muiden grillattavien kanssa siinä sivussa. Itselle oli uusi tuttavuus käyttää myös viinirypäleet grillissä. Idea tuli Yotam Ottolenghiltä ja sehän toimii!

   Poista