5. toukokuuta 2015

Nuudelisalaatti parsalla ja katkaravuilla



Joulun jälkeisen ähkymorkkiksen piti keventää ruokavaliota oikein urakalla, mutta plörinäksihän se taas meni. Vatsan ympärykseen on kevään mittaan kertynyt huolestuttavasti lisää senttejä, ja alkaa herätä huoli, etteivät ne itsestään sieltä katoakaan. Blogien ja kirjojen salaattiohjeet ovat alkaneet kummasti hyppimään silmille, niinkuin sieltä joku pelastus löytyisi. Ei löydy, mutta tässä kuitenkin niistä yksi hyvä.


Nuudelisalaatti parsalla ja katkaravuilla


Kastike
  • 2 rkl kalakastiketta
  • 1 rkl kasvisöljyä
  • 1 limen mehu
  • 1 rkl fariinisokeria
Salaatti
  • 10-15 kuorittua, keitettyä isoa katkarapua
  • 100 g nuudeleita
  • 6 parsan vartta
  • ¼ kurkku
  • 6 retiisiä
  • 1 punainen chili
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 2 kevätsipulia
  • nippu tuoretta korianteria
  • 2 tl paahdettuja seesaminsiemeniä


Jos käytät raakoja katkarapuja, keitä niitä suolatussa vedessä pari minuuttia. Kuori ja poista suoli. Sekoita kastikkeen ainekset sekaisin ja laita siihen kypsät katkaravut marinoitumaan.

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaan ja huuhtele ne kylmällä vedellä. Valuta.

Keitä parsoja suolalla maustetussa vedessä muutama minuutti, kunnes ne ovat juuri ja juuri pehmeitä. Huuhtele kylmällä vedellä ja pilko 4 cm:n pätkiksi

Halkaise kurkku, poista siemenet lusikalla ja pilko tikuiksi. Hienonna chili, valkosipuli  ja korianterin varret. Viipaloi kevätsipulit ja retiisit.

Sekoita kaikki ainekset, laita tarjolle ja ripottele päälle korianterin lehdet ja paahdetut seesaminsiemenet.

Ohje on kirjasta Wagamama - nuudelien maailma (Hugo Arnold)


Biisisuositus: Temples - Keep In The Dark

2 kommenttia:

  1. Heh, sama huoli meinaa herätä täälläkin suunnalla, sen kait siitä saa kun vetää pizzaa, pastaa ja juustoja kaiket viikonloput. ;D Vielähän tässä ehtii hyvin rantakuntoon. Ja eikös siitä pizzasta juuri saa terveellistä lisäämällä sen pinnalle muutaman parsatangon? ;) Tosi herkullisen näköinen salaatti, voisi ensi kerralla skipata sen pizzan ja tehdä tätä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pastaa ja juustojahan voi hyvällä omalla tunnolla vetää kun liittää ruoan nimeen termin "salaatti". Heti rauhoittuu kolkuttava omatunto. Pizzasalaattia pitää vielä hetki kehitellä, tai olisikohan parempi salaattipizza ?

      Poista