Perunasalaatti on usein melko huomaamaton, mutta kuitenkin vakituinen ja luotettava kumppani useissa tilanteissa. Vai mitä olisivatkaan uusi vuosi, vappu tai juhannus ilman tätä luottokumppania? Lähes ensimmäisenä tulee mieleen; no, perunasalaattia pitää ainakin olla.
Meillä ei ole vakioreseptiä mihinkään ultimaatiohyvään pottusalaattiin. Yhteen aikaan yritimme sellaista säätää, mutta totesimme, että mitä suotta! Joskus tekee mieli öljypohjaista salaattia, toisinan taas kermaisampaa tai raikkaampaa. Yhden ainoan täydellisen perunasalaatin metsästys on siis saanut jäädä. Mutta täytyy kyllä sanoa, että vesi kielellä odotan jo hinnaltaan järkeviä kotimaisia uusia perunoita. Eikä mikään vedä vertoja omasta kasvimaasta vasta nostetuille perunoille, joihin ei paljoa extra höystöjä tarvita.
Perunasalaatti
- 6 pientä tai keskikokoista perunaa
- 3 pientä porkkanaa
- 4 kananmunaa
- 6 coctailkurkkua karkeaksi kuutioituna
- 2 tl kapriksia
- 1 nippu sileälehtistä persiljaa karkeaksi hienonettuna
- 2 kevätsipulia pilkottuna
- 1 rkl tilliä karkeaksi hienonnettuna
- 2 rkl majoneesia
- 1 tl ranskalaista sinappia
- 2 rkl ranskankermaa
- suolaa ja mustapippuria
- loraus sitruunamehua
Kuori perunat ja porkkanat. Leikkaa ne 1 cm kuutioiksi. Keitä juureksia noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä, mutta hieman napakoita. Huuhtele kylmän veden alla ja siirrä sivuun odottamaan. Keitä munat koviksi ja kuutioi nekin noin 1 cm kuutioiksi.
Yhdistä kaikki ainekset kulhossa varovasti sekaisin ja anna tekeytyä hetki jääkaapissa ennen tarjoilua.
Ohje on kirjasta Makkaroita maailmalta (Sandler - Acton) |
Biisisuositus: Pauli Hanhiniemen perunateatteri - Siipeen jos sain
Kiva idea nuo porkkanat! Perunasalaattireseptejä ei koskaan ole liikaa - tämä yksilö lähtee mökille mukaan!
VastaaPoistaPerunasalaatti muuntuu kyllä kivasti eri tilanteisiin, ja on lähiruokaa parhaimmillaan!
Poista