Viime ruokavuoden ehkä suurimpia oivalluksia on ollut juuresten monipuolisempi käyttö. Palsternakan mahtava aromi on hivuttautunut keittiöömme vahvasti ja uusia mukavia tuttavuuksia on kävellyt hevi-osastolla vastaan, kuten esimerkiksi juuripersilja. Pyreiden lisäksi liharuokien mahtavia kumppaneita syntyy helposti uunissa tai pannulla paistamalla. Tässä esimerkki yksinkertaisesta, mutta maistuvasta juureslisukkeesta:
Paneroidut palsternakka- ja sellerikuutiot
- ½ l lihalientä
- 200 g palsternakkaa kuutioina
- 200 g juuriselleriä kuutioina
- 4 rkl vehnäjauhoja
- 1 kananmuna
- 1 dl pankojauhoja
- 1 dl raastettua parmesaania
- 3 rkl oliiviöljyä
- 2 rkl voita
Kuori palsternakat ja selleri ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Kuumenna lihaliemi kiehuvaksi ja keitä siinä juureskuutioita 3 minuuttia. Kuutioiden on tarkoitus olla hieman pehmenneitä, mutta hyvin koossa pysyviä. Nosta talouspaperin päälle kuivumaan.
Levitä yhdelle lautaselle vehnäjauhot, toiselle kananmuna ja kolmannelle parmesaanin ja pankojauhojen sekoitus. Kuumenna paistinpannulla öljy ja voi. Pyörittele ensin kuutiot vehnäjauhoissa, sitten kananmunassa ja lopuksi panko-parmesaaniseoksessa. Ruskista kuutioihin pannulla rapea pinta ja tarjoa lisukkeena tai napsi sellaisenaan.
Biisisuositus: The Ghost of a Saber Tooth Tiger - Too Deep
Onpa tosiaan kivoja kuutioita, tekisi kyllä mieli maistaa. Palsternakka on ehkä tämän hetken suosikkijuurekseni. Juuripersiljaa en ole koskaan kokeillutkaan, pitääpä yrittää bongata semmoinen kaupasta.
VastaaPoistaPalsternakka taitaa meilläkin olla kärkipaikalla tällä hetkellä. Usein ei täälläkään periferiassa juuripersiljaa juuri kaupoissa näy, siksi tutustuimme vasta nyt.
VastaaPoistaNam! Tämä uppoaa hyvin Huhmareen pöytään! Meillä tehdään usein lisukkeeksi vähän samantyyppisiä lanttukuutioita.
VastaaPoistaHitaasti paistetut lanttukuutiot toimivat myös meillä!
VastaaPoista