16. helmikuuta 2015

Broilerimuhennos metsästäjän tapaan



Mausteet ovat ihana asia. Ne herättelevät aistejamme monin eri tavoin. Joskus kuitenkin on hyvä antaa myös puhtaiden makujen puhua puolestaan. Tämä ruoka tekee niin. Eväs ei kuitenkaan ole valju, vaan kuoritut pehmeän makuiset paprikat, tomaatti ja broileri muodostavat hienostuneen liiton, josta ei makua puutu. Ruoka on erittäin suosittu Italiassa ja siitä löytyy luonnollisesti useita eri versioita. Tämä resepti on Maarit Enkovaara-Astraldin kirjasta Italian viettelykset.   


Broilerimuhennos metsästäjän tapaan 

(Spezzatino di pollo alla cacciatora)


  • kokonainen broileri paloiteltuna tai saman verran broilerin koipi- ja/tai rintapaloja
  • suolaa
  • 4 - 5 paprikaa
  • 25 g voita
  • ½ dl oliiviöljyä
  • pieni sipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 dl kuivaa valkoviiniä
  • 200 g säilöttyjä tomaatteja
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta meiramia tai basilikaa
  • mustapippuria
  • hieman jauhettua paprikaa

Leikkaa paprikat pituussuunnassa kahtia. Grillaa puolikkaita paprikoita kuumassa uunissa kunnes niiden pinta mustuu ja kuplii. Jäähdytä paprikat kylmän veden alla ja vedä kuori pois. Leikkaa paprikat suikaleiksi. 

Mausta broilerinpalat kevyesti suolalla. Ruskista palat voin ja öljyn seoksessa. Lisää pannulle hienonnetut sipulit ja valkoviini. Haihduta viini lähes kokonaan ja lisää säilötyt tomaatit, hienonnettu yrtti sekä reilu desi vettä. Mausta suolalla, mustapippurilla ja paprikajauheella. Kypsennä kannen alla matalalla lämmöllä noin 20 minuuttia. Lisää paprikasuikaleet ja jatka kypsentämistä vielä viitisen minuuttia.



Viinisuositus: Lindeman´s Bin 99 Pinot Noir - Australia

Biisisuositus: Maija Vilkkumaa - Metsästäjä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti