Perinteinen kotimainen ruokakulttuurimme ei ole niin vahva, että siitä voisi kovin usein ammentaa inspiraatiota viikonlopun ruokapöytään. Vaikka raaka-aineet ovatkin meillä hyviä, maustamisessa emme ole kovin innovatiivisia aikoinaan olleet. 70-luvulla suomalaisesta maustehyllystä taisi lähinnä löytyä purkki mauste- ja valkopippuria, joiden käyttö on alkanut jo harrastelijakokeiltakin unohtua.
Lämpötilan sahatessa 32 fahrenheit-asteen molemmin puolin ruoalta kaipaa nimenomaan lämmittävää mausteisuutta. Silloin on tehtävä hätäisiä pyrähdyksiä eri puolille maapalloa, kurotettava kulttuureihin joissa mausteita on aina osattu käyttää. Teleportteria vielä odotellessa on turvauduttava kansainvälisen verkon ilmaisiin palveluihin. Kävin siis hakemassa Taste.comin AUSTRALIAlaisilta sivuilta MAROKKOLAISEN porkkanasalaatin ohjeen.
Tämä lämpimästi maustettu yksinkertaisista aineista tehty mahtavan makuinen salaatti sopii hyvin lisukkeeksi tai kokonaiseksi kasvisateriaksi tahini-jogurttikastikkeen kanssa.
Marokkolainen porkkana-kikhernesalaatti
- 2 rkl öljyä
- 3 - 5 porkkanaa koosta riippuen
- ½ tl kanelia
- ½ tl jauhettua juustokuminaa
- ½ tl makeaa paprikajauhetta
- 400 g säilöttyjä kikherneitä
- 2 tl hunajaa
- 1 tl harissatahnaa (+toinen jos tykkää tulisemmasta)
- 1 kevätsipulin varsi
- ½ sitruunan mehu
- tuoretta minttua
Halkaise porkkanat pitkittäin kahtia ja siivuta ne vinottain noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Lämmitä öljy keskilämmöllä pannulla ja paista porkkanoita muutaman minuutin ajan. Lisää kaneli, juustokumina ja paprikajauhe ja kääntele vielä minuutin verran. Huuhtele ja valuta kikherneet. Pudota ne pannulle, lisää hunaja ja harissa ja paistele kevyesti taas pari minuuttia. Silppua sekaan kevätsipuli ja lirauta mukaan sitruunanmehu. Viimeistele tuoreella mintulla.
Biisisuositus: Electric Eye - Tangerine
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti