Jauhosavikan ja pihatähtimön seasta noukitut potaatit ovat tuoneet iloa jo pitkään vaatimattomaan kesäruokailuumme. Vasta pellosta nostetut potut, kesäsipuli-voikastike ja tilli ovat lähiruokaa herkullisimmillaan. Ja kun tämä kombo alkaa pursuta jo korvista ulos, voi pyöräyttää vaikka perunasalaatin. Jogurttipohjaiset perunasalaatit kärsivät usein valjuudesta ja mauttomuudesta, mutta tähän ladataan makua marinoimalla keitettyjä perunoita ennen kastikkeen sekoittamista. Tässä perunasalaatissa maistuu myös oman kasvimaan lisä.
Salaatti oman maan perunoista
- kuokallinen uusia perunoita
- 1 tl Dijon-sinappia
- 1 rkl balsamicoa
- 2 rkl oliiviöljyä
- suolaa, mustapippuria
- 125 g maustamatonta tuorejuustoa
- 1,5 dl turkkilaista jogurttia
- 2 lehtisellerin vartta
- 2 kesäsipulin vartta
- tuoretta persiljaa
Keitä perunat napakan kypsiksi ja valuta ne. Sekoita marinadia varten sinappi, balsamico ja öljy. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Laita sopiviksi suupaloiksi pilkotut, vielä kuumat, perunat marinadiin. Pyöräyttele potut kauttaaltaan varovasti seoksessa ja anna maustua puolisen tuntia.
Sekoita tuorejuusto ja jogurtti hyvin keskenään. Lisää pilkotut sellerin- ja sipulinvarret sekä hienonnettu persilja joukkoon. Kippaa perunat kastikkeeseen. Mausta suolalla ja pippurilla. Laita jääkaappiin tekeytymään ennen tarjoilemista.
Viinisuositus: Casal Garcia (Vinho Verde) - Portugali
Biisisuositus: Pepe Willberg - Kesän maku (1976)
Tätä settiä ottaisin kyllä toisenkin annoksen! :D
VastaaPoistaCampasimpukan pyynnöstä encoreksi uusintakierros :D
PoistaOi olisipa minullakin perunamaa... Maukkaan näköistä settiä. :)
VastaaPoistaOma tupa ja perunamaa on kyllä kesällä onni :) Hmm, mitenkähän onnistuisi perunan kasvatus kaupunkiolosuhteissa säkissä tai ämpärissä? Tietty loppuvaiheessa kasvatusta pitäisi olla joku patio, jonne heittää mukulat kasvamaan. Ja tuo kuokkimisvaihe jäisi luonnollisesti pois :D
Poista