Ruokablogi voi oikeuttaa olemassaolonsa kahdella tavalla.
Toinen tapa on jakaa siinä nokkelia reseptejä herkullisista ruoista.
Toinen tapa on kirjoittaa persoonallisia, mielikuvituksellisia tarinoita, jolloin nälkäinen lukija saa vatsansa täyteen pelkkien taitavasti välitettyjen mielikuvien avulla.
Ja sitten on niitä käsittämättömiä blogeja, kuten Potluck by One, Campasimpukka, Toinen jalka Italiassa ja muut nuo Prego!- osastossa linkatut ystävät, jotka hallitsevat suvereenisti molemmat.
Sitähän se ruoka meille on. Se ei ole pelkästään välttämätöntä ravintoa. Se on hyvistä raaka-aineista rakkaudella valmistettu ateria, josta tarinat tekevät elämyksiä. Siksi meillä on myös viini. Ja musiikki. Ja kynttilät. Ne tekevät elämästämme paljon suurempaa kuin miltä se näyttää ulkoavaruudesta katsoen.
Itse asiassa minulla ei nyt ollut sen kummempaa asiaa, halusin vain jakaa pari päivää sitten tekemämme mahdottoman mainion makuisen pastaruoan ohjeen. Koska tästä kynästä ei paperille helposti ilmesty viihdyttäviä tarinoita, on tässä reseptissä yksi nokkela koukku. Friteeratut kaprikset. Kannattaa kokeilla.
Sardelli on muuten uusi pekoni.
Spaghetti friteeratuilla kapriksilla, sardelleilla ja katkaravuilla
Esivalmistelut
- ½ dl pinjansiemeniä
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 dl kapriksia valutettuina
- 200-300 g raakoja katkarapuja
Kastike
- 5 sardellifilettä öljyyn säilöttynä
- 1 valkosipulinkynsi pilkottuna
- 1 sitruunan kuori raastettuna
- 1 sitruunan mehu
- 1 dl oliiviöljyä
- 1 peperoncino murskattuna
- suolaa ja pippuria
Finaali
- 350 g hyvää spaghettia
- tuoretta lehtipersiljaa
Laita täysi kattilallinen pastavettä kiehumaan. Kuori katkaravut, poista suoli, kuivaa. Valuta kaprikset hyvin ja laita kuivumaan talouspaperin päälle. Kuumenna paistinpannu ja paahda kuivalla pannulla pinjansiemeniä varoen polttamasta niitä. Siirrä kauniin ruskeat pinjansiemenet sivuun.
Lisää pannulle öljy, kuumenna se kuumahkoksi ja lisää kaprikset. Uppopaista niitä 3-4 minuuttia kunnes ne ovat mukavan rapsakoita. Nosta reikäkauhalla paperin päälle kuivumaan.
Lisää katkaravut ja paista ne juuri ja juuri kypsiksi, noin viisi minuuttia. Nosta reikäkauhalla paperin päälle kuivumaan.
Surauta kastikkeen kaikki ainekset sekaisin sauvasekottimella kulhossa.
Laita pastaveteen 2 rkl suolaa ja spaghetti. Keitä al denteksi. Lisää hieman pastan keitinvettä kastikkeeseen.
Lämmitä kastike pannulla, sekoita valutetun spaghetin kanssa ja sotke katkaravut, kaprikset, pinjansimenet ja persilja joukkoon.
Ohje on mukaelma Italian Food Forever-blogin reseptistä |
Biisisuositus: Radiohead - all I Need
Aaaaaaaa! Ihan punastuttaa. Kiitos ihanista sanoista ja samanlaiset takaisin!
VastaaPoistaHeh, postikorttitarina hymyilyttää vieläkin...
Poista