25. syyskuuta 2016

Iisi tapas härkäpavuista



Tunnustan. Olen erittäin laiska liottelemaan ja keittelemään papuja. Kun papuhimo iskee, turvaudun säilykkeisiin. En yleensä mainosta mitään, mutta nyt teen poikkeuksen. Riemastuin suuresti, kun K-ruokakaupan hyllystä löytyi Bonduellen härkäpapusäilyke. Vaikka yleensä käyn useammin sen toisen ryhmän kaupassa (sattuu olemaan sopivamman matkan päästä kotoa), niin pelkkä härkäpapumieliteko saa ajamaan toiselle puolelle kaupunkia asioimaan Koossa.  

Tölkkihärkiksistä ja serranokinkusta syntyy muuten tuossa tuokiossa herkullinen tapas. Onhan se todettu ennenkin; simppeli on namia. Vai onko se vain laiskan kissan tapa päästä helposti pälkähästä oman kokkausvuoron koittaessa? 

Tapas härkäpavuista ja serranokinkusta


  • pieni sipuli
  • oliiviöljyä
  • säilyketölkki härkäpapuja (Bonduelle)
  • 100 g serranokinkkua
  • suolaa

Kuutioi sipuli ja kuullota pannulla tilkassa öljyä. Lisää valutetut härkäpavut ja pieneksi paloiksi silputtu kinkku. Sekoita ja keitä muutama minuutti. Mausta suolalla ja nauti.  

Biisisuositus: Honey B & T-Bones - Easy Baby


1 kommentti: