11. heinäkuuta 2015

Salaatti grillatuista perunoista



Grillaaminen on oikeasti aika vaikeaa. Ainakin hiiligrillillä grillaus on kaikkien muuttujien keskellä välillä hieman haastavaa. Kunnollinen toimintasuunnitelma on jäänyt tekemättä tai sitten toteutus ontuu täydellisen sitoutumisen puutteessa. Usein kun pääruoka-aineen kypsyys alkaa olla kohdillaan, ruokailijoita ei näy vielä missään. Pöytä on kattamatta, lisukkeet vaiheessa ja pyykit levittämättä. Tai vielä pahempaa, viini on jäänyt jäähdyttämättä. Rispektii! 

Osittain varmaan edelläkuvatusta kaaoksesta johtuen tämän kesän postaukset ovat keskittyneetkin enemmän tai vähemmän lisukekategoriaan. Eipä siinä mitään, yleensä ne ovatkin paljon mielenkiintoisempia kuin kuivat, mustalla karsinogeenikerroksella vuoratut proteiinilaatat. Vaikka täydellisen coleslawn resepti onkin vielä löytämättä, on tänä kesänä syöty ainakin hyviä salaatteja. Oikeastaan ne ansaitsisivatkin pääruokastatuksen pöydässämme. Perunasalaattienkin salat ovat vähitellen auenneet, ja makkara lisukkeena toimii aina.


Salaatti grillatuista perunoista


  • 500 g pieniä uusia perunoita
  • nippu ohutta vihreää parsaa (Perulainenkin käy)
  • puska romaine salaattia
  • purkki sitruunatäytteisiä vihreitä oliiveja
  • 5 aurinkokuivattua tomaattia
  • ½ punasipuli ohuina suikaleina
  • 10 -15 basilikan lehteä

Kastike

  • 1 dl oliiviöljyä
  • 2 rkl sherryviinietikkaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl agavesiirappia tai hunajaa
  • 1 tl dijonsinappia
  • ripaus suolaa ja mustapippuria


Pistä grilli tulille tai kaiva parilapannu esille. Keitä perunoita viitisen minuuttia tai kunnes ne pehmenevät hiukan. Valuta ja jäähdytä. Puolita perunat ja voitele leikkauspinnat öljyllä.

Napsauta parsoista kannat pois ja kierittele öljyssä. Grillaa parsat kypsiksi, lisää puolessa välissä grilliin myös perunat leikkauspinta alaspäin, mausta molemmat suolalla. 

Tee salaatinkastike sekoittamalla kaikki ainekset hyvin keskenään.

Vuoraa tarjoiluvati salaatilla, lajittele päälle perunat ja parsat. Lorottele päälle sopivasti salaatinkastiketta. Lisää oliivit, suikaloidut aurinkokuivatut tomaatit ja punasipuli. Revi päälle basilikaa ja viimeistele vielä kastikkeella. 

Vasta tämän jälkeen aloita pääruoka-aineen grillaus.



Biisisuositus: Radiohead - No Surprises



2 kommenttia:

  1. Lisukkeet ne pöydän usein kruunaa! Hyvä biffi on biffi on biffi, mutta joskus vaan se pihvikin on parempaa kun on hyvää perunasalaattia! Tämä menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä pihvi on tottakai kunkku kun lihan valinta on onnistunut ja kokki ei käy kuumempana kuin grilli. Pitää harjoitella vielä ainakin tuota jälkimmäistä...

      Poista