15. lokakuuta 2014

Mac and cheese feat. Paahdettu Kurpitsa & Raaka Makkara



Mac and cheese on se jenkkien lohturuoka numero Uno. Juustoinen ja raskas mutta niin maukas. Tällä kertaa tuunasin sitä vähän makeampaan suuntaan sekoittamalla perinteistä pakkaa paahdetuilla kurpitsakuutioilla. Ja niin kuin tässä ei olisi vielä tarpeeksi noita kalorioita, lisäsin vielä vähän energiaa raakamakkarapalleroilla. Jos olisin kilpailuhenkinen (ai en muka), olisin tällaisella herkulla osallistunut käynnissä olevaan lohturuoka- reseptikisaan. Mutta kun vatsa on niin täynnä etten jaksa.

Mac 'n' cheese kurpitsalla ja tuoremakkaralla


  • 350 g makaronia tai vastaavaa 
  • ½ myskikurpitsa
  • 2 - 3 tuoremakkaraa

juustokastike

  • 2 rkl voita
  • 2 rkl vehnäjauhoja
  • 5 dl maitoa
  • ½ dl kuohukermaa
  • ripaus jauhettua muskottipähkinää
  • 1 laakerinlehti
  •  suolaa ja valkopippuria
  • 3 dl raastettua cheddaria
  • 2 dl raastettua gruyerea
  • 1 dl raastettua parmesaania


Lämmitä uuni 200 asteeseen. Kuori ja paloittele kurpitsa 2 cm kuutioiksi. Levitä kuutiot uunipellille leivinpaperin päälle ja pirskottele päälle oliiviöljyä. Paahda uunissa kunnes ne pehmenevät.

Paista tuoremakkaroita pannulla tilkassa öljyä 15 - 20 minuuttia, kunnes makkarat ovat kypsiä.

Keitä makaronit väljässä hyvin suolatussa vedessä kypsiksi ja valuta hyvin.

Sulata voi miedolla lämmöllä kattilassa ja kypsennä jauhoja hetki. Lisää vähitellen maito vispilällä jatkuvasti sekoittaen. Heitä sekaan laakerinlehti ja kuumenna miedolla lämmöllä kunnes kastike pulpahtaa ja paksuuntuu sopivasti. Lisää vielä kerma ja siirrä kattila pois liedeltä. Mausta maltillisesti suolalla ja valkopippurilla ja lisää ripaus muskottipähkinää. Lisää juustot ja sekoita juustokastike tasaiseksi.

Kaada makaronit voideltuun uunivuokaan ja sekoita kurpitsakuutiot joukkoon. Leikkaa makkarat pienehköiksi paloiksi ja sotke nekin mukaan. Lisää juustokastike, sekoita ja raasta vielä hieman parmesaania päälle. Paista uunissa noin 25 minuuttia.

Biisisuositus: Tapani kansalainen - Kyttäjuttu

2 kommenttia:

  1. Hienoa, täältähän löytyikin käyttökohde minunkin raakamakkaroille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kävin vilkaisemassa chorizojasi ja ne olivat niin kauniita, että olisi synti piilottaa niitä tälläisen mössön sekaan...

      Poista