13. syyskuuta 2014

Suppilovahveromakkaramajoneesileipä



Ei, tämä ei ole suppilovahveroista tehdyllä makkaralla päällystettyä leipää, vaan jääkaapista löytyneistä jämistä sävellettyä iltapalaa. Leipien täyte on sellainen sekasotku, että sen nimikin saanee olla varsin vaikeaselkoinen.

Keksin edellisenä iltana mielestäni hyvän idean sekoittaa srirachaa aioliin, vain huomatakseni että lukuisat blogaanit olivat päätyneet samaan oivallukseen jo huomattavasti aikaisemmin. Sehän on lähinnä vain chilimajoneesia, mutta oma mukava fleivörinsä siinä on. Srirachamajoneesi maistui kyllä hienosti grillatun makkaran kanssa. Sitä kun jäi kivasti tähteeksikin, ei tarvinnut näiden leipien kastiketta erikseen miettiä. Yllättäen tämä sävellys hyppäsikin heti listojen kärkeen, maut toimivat yhdessä loistavasti. Pistetään tänne muistiin, jos joku muukin haluaa kokeilla.


Suppilovahveromakkaramajoneesileipä


  • Pitkiä sämpylöitä puolitettuina tai paahtoleipää

Srirachamajoneesi
  • 1 muna
  • 1 rkl vaaleaa balsamicoa
  • 1 tl Dijon-sinappia
  • ½ tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • 1 valkosipulin kynsi puristettuna
  • n. 1 dl neutraalia öljyä
  • 1 rkl Srirachaa
Täyte
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • puolikas sipuli hienonnettuna
  • pari desiä tuoreita suppilovahveroita
  • 1 rkl voita
  • tilkka kermaa
  • suolaa ja pippuria
  • pätkä jotain makkaraa pieniksi kuutioituna (optional)

Päälle
  • tuoretta timjamia
  • raastettua parmesaania
  • rouhittua mustapippuria

Aloita majoneesista. Laita kaikki muut ainekset paitsi öljy ja sriracha korkeaan kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin. Ala liruttaa öljyä kapeana nauhana koko ajan sauvasekoittimella pumpaten. Kun majoneesi emulgoituu sopivan paksuksi, sekoita joukkoon sriracha.

Kuumenna paistinpannulla öljy ja lisää silputtu sipuli. Hauduta sitä keskilämmöllä muutama minuutti ja lisää pilkotut suppilovahverot ja voi. Kypsentele taas muutama minuutti, lorauta joukkoon kermaa ja mausta. Muhennos saisi olla sakeaa.

Ruskista makkarakuutiot erikseen paistinpannulla ja sekoita sienimuhennoksen joukkoon.

Kokoa leipä. Valele majoneesilla, täytä sienimuhennoksella, asettele päälle tuoretta timjamia, raasta päälle parmesaania, rouhi mustapippuria ja valuta päälle tilkka oliiviöljyä.

Biisisuositus: Vance Joy - Mess Is Mine

2 kommenttia:

  1. Tällaiset reseptit on ihan parhaita. Leivän päälle laitetaan mitä nyt jääkaapista sattuu löytymään. Srirachamajoneesi on rock rock. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin jos jääkaapista sattuu löytymään jotain järkevää. Nyt olisi luumuja ja suolakurkkuja. Mitähän niistä tekisi :)

      Poista