Grillin herkuille, raakamakkaralle ja Tomi Björckin possubulgogille, ei jäänyt vatsassa paljon sijaa, kun kalaisat alkupalat valloittivat vatsaontelomme juhannuspöydässä. Eihän se toki uutta ollut, kala on aiemminkin ollut se odotetuin juttu - oli kyse sitten koivu- tai kuusijuhlasta.
Keskikesän juhlapöydän antimet saavat olla runsaat, mutta helposti valmistettavat. Tässä yksi Maku-lehdestä napattu.
Savukalatahna
- 300 g lämminsavulohta
- 1 kesäsipulin varsi
- 50 g huoneenlämpöistä voita
- 1 dl ranskankermaa
- 1 dl hienonnettua tilliä
- 2 rkl sitruunamehua
- ½ tl suolaa
- ¼ tl valkopippuria
Kalatahnat on kyllä niiin hyvää, mutta jostain syystä ei ole koskaan tullut itse tehtyä. Otanpa tästä reseptin talteen...
VastaaPoistaKalapöytä on usein niin hyvää, että pääruoka jää vähälle. Tuttu tunne siis. :)
Näyttääpä herkulta! Kuulostaa kovin tutulta meilläkin tuo kalapöydän nouseminen ykkössuosikiksi :)
VastaaPoistaTämä oli kyllä kruunu saaristolaisleivän päällä! Runsaat ja maukkaat kalapöydän herkut riittäisivät usein mainiosti, mutta kun sitä ei tahdo uskoa, että vähemmälläkin pärjää :)
VastaaPoista