25. syyskuuta 2013

Kaalilaatikko



Kaalilaatikko kuuluu minun henkilökohtaisiin syksyn lemppariarkiruokiin. Sitä kannattaa tehdä kerralla iso satsi ja lämmitellä vielä seuraavinakin päivinä. Tämä on lohturuokaa minun makuuni, kun tuuli vihmoo ja lehdet tippuvat. Bye bye kesä...

Kaalilaatikko

  • keskikokoinen keräkaali
  • 2 sipulia
  • öljyä ja voita
  • siirappia
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • meiramia
  • 1 ½ dl riisiä (voi käyttää myös ohraa)
  • 700 g nauta-sika jauhelihaa
  • ½ litraa lihalientä
  • (kermaa, jos haluat)

Leikkaa kaali suikaleiksi ja hienonna sipuli. Paista kaali-sipuliseosta parissa erässä voi-öljyseoksessa kunnes kaali saa hiukan väriä. Lisää pannulle desi vettä ja siirappia. Mausta suolalla ja pippurilla. Hauduttele kymmenisen minuuttia. Keitä riisi kypsäksi suolalla maustetussa vedessä. Paista jauheliha ja mausta se suolalla, pippurilla ja meiramilla. Tee lihaliemi. Sekoita kaikki ainekset vuoassa ja laita pinnalle vielä muutama voinokare sekä siirappiraita. Kypsennä uunin alatasolla ilman kantta 200 asteessa noin tunti. Lisää kansi, alenna lämpöä 150 asteeseen ja jatka kypsentämistä. Loppuvaiheessa kypsentämistä voit lisätä hiukan kermaa. Tarjoa kaalilaatikon lisäksi puolukkasurvosta tai -hilloa. Täydellistä!

Biisisuositus: The Doors - Summer`s Almost Gone

2 kommenttia:

  1. Samoin, kaalilaatikko on kyllä syksyn lemppari :) Niin hyvää ! Ihan tunsin tuoksun nokassani kun katsoin tota kuvaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Syksy tuo kyllä tullessaan ihania tuoksuja ja makuja pitkään haudutettavien pataruokien myötä! Aijai, kun tulikin jo ikävä esim.intialaista ruokaa, joka on kesän ollut paitsiossa :D

      Poista