17. heinäkuuta 2013

Grillatut kasvikset

Tähän lisukeruokaan voit käyttää haluamasi kasviksia, kuten bataattia, porkkanaa, erivärisiä paprikoita, kevät- tai punasipulia, kesäkurpitsaa, herkkusieniä. Mitä nyt kaapista sattuu löytymään. Tärkeintä on, että kasvikset eivät mene mössöksi, joten varo kypsentämästä niitä liikaa.


Grillatut kasvikset (Verdura grigliata)

  • erilaisia grillattavia kasviksia
  • oliiviöljyä
  • suolaa, mustapippuria
  • erilaisia lehtisalaatteja
  • 2 rkl viinietikkaa
  • 1 rkl kapriksia
  • (tuoretta persiljaa)

Huuhtele ja kuori kasvikset. Lohko suuremmat kasvikset isohkoiksi paloiksi, jätä pienemmät kokonaisiksi. Levitä kasvikset uunipellille siten, että mikään ei ole toisen päällä. Kääntele kasvisten joukkoon oliiviöljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Grillaa uunissa kuumien grillivastusten alla 15 - 20 minuuttia välillä käännellen.   

Huuhtele ja kuivaa salaatti. Sekoita kaprikset salaatin joukkoon.Tee kulhossa vinaigrette sekoittamalla 4 rkl oliiviöljyä ja 2 rkl viinietikkaa haarukalla vispaten. Mausta seos suolalla ja pippurilla. Sekoita puolet kastikkeesta salaatin joukkoon. Asettele salaatti tarjoiluastiaan ja lisää grillatut kasvikset joko salaatin päälle tai vierelle. Pirskottele loppukastike kasvisten päälle.   

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti