Insalata Caprese on tuttuakin tutumpi tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta syntyvä klassikko. Lomalla tuli silmäiltyä alkosta mukaan tarttunutta Etiketti -lehteä ja sieltä löytyi tämä mukava muunnos kyseisestä salaatista.
Caprese uunikuivatuilla tomaateilla
Valmista ensin uunissa paahdetut tomaatit:
- 750 g kirsikkatomaatteja
- oliiviöljyä
- suolaa
- mustapippuria
- sokeria
- (tuoretta timjamia)
Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne uunivuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja hitusella sokeria. Lisää halutessasi tuoretta timjamia. Paista 100 asteen uunissa noin 4 tuntia.
Capresea varten tarvitaan:
- 500 g puhvelimozzarellaa
- 1 annos uunissa paahdettuja tomaatteja
- ruukku basilikaa
- oliiviöljyä
- suolaa ja pippuria
Revi mozzarella kulhoon. Sekoita joukkoon uunissa paahdetut tomaatit ja basilikanlehdet. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti