10. heinäkuuta 2013

Caprese uunikuivatuilla tomaateilla



Insalata Caprese on tuttuakin tutumpi tomaatista, mozzarellasta ja basilikasta syntyvä klassikko. Lomalla tuli silmäiltyä alkosta mukaan tarttunutta Etiketti -lehteä ja sieltä löytyi tämä mukava muunnos kyseisestä salaatista.

Caprese uunikuivatuilla tomaateilla


Valmista ensin uunissa paahdetut tomaatit:
  • 750 g kirsikkatomaatteja
  • oliiviöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria
  • sokeria
  • (tuoretta timjamia)  

Halkaise kirsikkatomaatit ja laita ne uunivuokaan. Mausta oliiviöljyllä, suolalla, pippurilla ja hitusella sokeria. Lisää halutessasi tuoretta timjamia. Paista 100 asteen uunissa noin 4 tuntia.

Capresea varten tarvitaan:
  • 500 g puhvelimozzarellaa
  • 1 annos uunissa paahdettuja tomaatteja
  • ruukku basilikaa
  • oliiviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Revi mozzarella kulhoon. Sekoita joukkoon uunissa paahdetut tomaatit ja basilikanlehdet. Valuta päälle reilusti oliiviöljyä sekä mausta suolalla ja pippurilla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti