26. huhtikuuta 2013

Pennejä taivaasta



Seuraava ohje on peräisin pastojen raamatusta, Saku Tuomisen kirjasta Aglio & Olio. Kirja on täydellinen opas italialaisten pastojen maailmaan, ja se kuuluu itsestään selvänä italialaisen ruoan ystävän kirjahyllyyn.

Maku tähän kastikkeeseen tulee voin ja balsamiviinietikan täyteläisestä  yhdistelmästä. Pastalaaduksi kastikkeeseen sopii erinomaisesti penne pasta. Penneä suositellaan yleensäkin tomaattikastikkeiden kaveriksi, koska kastikkeen tulee päästä pastan sisään.

Penneä balsamico-tomaattikastikkeessa


(Penne con pomodoro e aceto balsamico)
  • purkki tölkkitomaatteja
  • pari kynttä valkosipulia
  • tuoretta basilikaa
  • 2 - 4 rkl balsamiviinietikkaa
  • voita
  • oliiviöljyä
  • pecorinoa

Freesaa pilkottu valkosipuli oliiviöljyssä. Lisää tölkkitomaatit sekä muutama basilikanlehti. Anna hautua 20 minuuttia. Lisää palanen voita ja anna sen sulaa kastikkeen joukkoon. Lisää balsamiviinietikka ja jonkin verran raastettua pecorinoa. Sekoita pasta joukkoon. Mausta suolalla ja pippurilla. Koristele basilikanlehdillä ja tarjoile pecorinoraasteen kera.

Viinisuositus: Nero Negroamaro Cabernet Sauvignon

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti