30. lokakuuta 2015

Kauhistuttavan ihanaa halloweenia!



Pidimme työporukan kanssa hulvattomat kurpitsan koverrus kekkerit. Kovertaminen oli yllättävän rankkaa, mutta porukassa erittäin hauskaa puuhaa! Harvemmin sitä tulee hilattua töihin puukkoa, porakonetta, paksuja neuloja, kuviosahanteriä ym. kurpitsan kovertamisessa tarvittavia työvälineitä. Lopputulosta oli myös metka ihailla; jokaisesta kurpitsasta tuli niin omannäköisensä. Oman halloween kurpitsan teossa on myös se hauska puoli, että siitä voi hyödyntää myös koverretun sisuksen ja siemenet. Minä ainakin olen ihan hulluna kurpitsasosekeittoon! Näin viileällä syysilmalla keittoon lisätyt mausteet tuovat mukavasti lämpöä kurpitsalyhdyn lisäksi.        

Mausteinen kurpitsakeitto

(2-3 gummitukselle)
  • voita
  • 1 keskikokoisen kurpitsan sisus
  • 1 sipuli
  • 3 cm pätkä tuoretta inkivääriä hienonnettuna
  • 2-3 dl kanalientä
  • ½ rkl muscovado sokeria
  • tilkka sitruunamehua
  • chilijauhetta
  • kanelia
  • raastettua muskottipähkinää
  • valkosipulijauhetta
  • suolaa
  • 1 dl kolmen juuston kermaa

Koverra kurpitsan sisus lusikalla. Poista rihmasto ja siemenet. Paista kurpitsahakkelusta, hienonnettua sipulia ja inkivääriä paistinpannulla voissa kunnes kurpitsa on pehmennyt. Siirrä kattilaan,  lisää kanaliemi ja soseuta sauvasekoittimella. Lisää mausteita maun mukaan ja anna kiehua tovi. Viimeistele kermalla. Tarkista suola.


Paahdetut kurpitsan siemenet


  • 1 keskikokoisen kurpitsan siemenet
  • 1 rkl kasviöljyä
  • ½ tl suolaa
  • savupaprikaa
  • jeeraa


Pese kurpitsan siemenet ja anna kuivua pyyhkeen päällä. Sekoita mausteet öljyyn ja pyörittele siemenet öljyssä. Levitä uunipellille ja paahda 200 asteessa noin 12 minuuttia. 

Biisisuositus: Chisu - Ihana


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti